Proiectul transformării Pădurii Verzi într-o pădure-parc, în pericol de a nu mai fi realizat

padurea verde

Primăria Timișoara ar putea rata șansa de a pune în valoare Pădurea Verde prin transformarea ei într-o pădure-parc. Viceprimarul Cosmin Tabără anunță că instituția mai are la dispoziție doar trei luni pentru a întocmi un studiu de fundamentare, fără de care proiectul nu poate înainta.

Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, anunță că proiectul privind transformarea Pădurii Verzi într-o pădure-parc este într-un blocaj.

Mai precis, în toamna anului 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, aproape 520 de hectare ce alcătuiesc Pădurea Verde au fost transferate din domeniul public al statului în cel al Primăriei Timișoara. Totul cu scopul de a fi amenajată o pădure-parc.

Viceprimarul Tabără susține că primăria ar fi trebuit să realizeze un studiu de fundamentare în toată această perioadă, lucru care nu s-a întâmplat, astfel că există riscul ca proiectul să nu mai poată fi pus în practică.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Pădurea a fost preluată de Primăria Timișoara printr-un protocol semnat la sfârșitul lunii octombrie, mai puțin liniile parcelare. Obligațiile primăriei erau că în primii doi ani trebuia realizat un studiu de fundamentare pentru transformarea acestei păduri în pădure-parc, fapt care nu s-a întâmplat până acum. Riscul de a pierde ”Pădurea Verde” este foarte mare, pentru că timp de un an și nouă luni nu s-a demarat nici o acțiune pentru deblocarea situației. Înainte de luptele politice, eu pun întotdeauna interesul timișorenilor, iar acum interesul este de a păstra și amenaja această pădure”, a afirmat Cosmin Tabără.

În speranța că va reuși deblocarea situației, viceprimarul Timișoarei anunță că s-a deplasat la București, unde a purtat discuții cu reprezentanți ai Ministerului Mediului și Pădurilor. Așadar, primăria mai are la dispoziție doar trei luni pentru a realiza de urgență studiul.

Acum, mingea este în terenul nostru. I-am comunicat domnului primar cele discutate la București, i-am prezentat soluțiile și faptul că mai avem doar trei luni la dispoziție pentru a rezolva situația. Nu mai este timp de orgolii, de piedici, de ranchiuni, fie ele și politice. E timpul să dăm ceva concret, iar primul pas este realizarea acestui studiu în regim de urgență. Beneficiem de aportul mediului universitar și academic din orașul nostru de unde specialiștii pot ajuta și susține Timișoara”, a explicat Cosmin Tabără.

publicitate si promovare online banner maxagro