Drulă, adulat de tinerii din USR: „Vrea cineva să facă poze cu mine?” Fritz îi roagă să nu fie ca într-o sectă

drula poze 4
banner publicitar

Cătălin Drulă a deschis sâmbătă, la Timișoara, Congresul USR Tineret, la scurt timp după ce a fost validat în calitate de președinte USR. Drulă s-a scuzat tinerilor că nu va putea rămâne pe parcursul întregului eveniment, nu înainte de a-și arăta disponibilitatea pentru fotografii. La rândul lui, primarul Dominic Fritz i-a rugat pe cei din organizația de tineret să nu se comporte așa cum o fac membrii unor secte, ci să fie deschiși. 

Tinerii USR reuniți la Timișoara ca să își voteze noul regulament de funcționare au stat la coadă ca să se fotografieze cu noul președinte USR, deputatul de Timiș Cătălin Drulă. „Vrea cineva să facă poze cu mine?”, i-a întrebat Drulă pe tineri, de îndată ce a intrat în sala de ședință. Întrebarea lui a stârnit râsete. „Să fim eficienți. Facem pozele înainte, acum, după care deschidem congresul. Hai să facem poze!”, s-a mai spus în sală.

„Este omul care a făcut cunoscute sintagmele «coaliția sărăciei» sau «dictatura militaro-socialistă».”, l-a prezentat Vlad Șendroiu, coordonatorul Regiunii Vest din cadrul USR Tineret, pe noul președinte USR.

drula poze 6

Drulă le-a transmis tinerilor, ulterior, un mesaj mobilizator și câteva sfaturi.

„Pentru mine, voi sunteți viitorul. Știu că asta e un clișeu, dar asta îmi doresc. (…) Le spun colegilor să nu fie modelul de lider stejar la umbra căruia nu crește nimic, ci să fie oameni care potențează alți oameni. Astăzi vă votați statutul și este ultimul pas al fuziunii. Gata, s-a terminat cu USR, PLUS, același tricou toată lumea, împreună mergem înainte ca o echipă. (…) Să vă gândiți întotdeauna la ce facem pentru societate. Nu vă pierdeți în idei de dragul ideilor, deși e vârsta potrivită acum pentru asta și e o frumusețe și în asta. Îmi plăcea să dezbat la 25 de ani, la bere până în miezul nopții, și ăsta e un lucru care antrenează mintea, dar politica trebuie să fie despre rezultatul concret pe care îl obții. Așa că gândiți-vă întotdeauna și ce obține în mod real. Încercați să mergeți întotdeauna către cooperare, nu către conflict. (…) Și o să spun ceva: mi-a aduc aminte, la un moment dat, o rudă de-a maică-mii care mi-a zis «Frumos te-ai făcut, că nu erai!». Eu nu am fost așa optimist când s-a creat USR Tineret că o să iasă ceva atât de bun, dar mi-ați depășit toate așteptările și efectiv îmi umple inima de bucurie.”, le-a spus Cătălin Drulă tinerilor din USR.

drula poze 5

Dominic Fritz: Rolul vostru nu este să primiți aplauze de la oameni în vârstă 

„Sunt very excited că vă văd aici în Timișoara”, le-a spus primarul Dominic Fritz tinerilor din USR. În discursul susținut în fața lor, edilul local le-a transmis că în România se duce de ani buni o politică anti-tineret, cu un sistem de educație slab finanțat și prin „felul în care își finanțează actualul Guvern toate cheltuielile, din banii pe care generația lor nu i-a câștigat; se împrumută cu banii pe care voi îi veți câștiga.”

fritz tineret

„Nu sunt atât de bătrân să pot să dau sfaturi foarte înțelepte, dar aș vrea să vă spun patru rugăminți. Luați în serios rolul vostru, nu sunteți locul de joacă al USR și niciodată să nu permiteți să vă dea cineva această impresie. Doi: fiți incomozi, nu încercați să fiți pe placul partidului întotdeauna. Rolul vostru nu este să primiți aplauze de la oameni în vârstă că sunteți exact așa cum își doresc ei. Nu în relația cu părinții voștri, nici în relația cu partidul. A treia rugăminte: fiți deschiși. Eu recunosc că uneori mă uit la anumite organizații și de tineret, și altele și îmi dau un vibe de sectă. Nu fiți o sectă, vă rog! Acceptați oameni care se îmbracă diferit, cu idei diferite și care nu vor să semneze un formular de adeziune la prima întâlnire. (…) Și un subpunct la această rugăminte – și sunt cât se poate de serios: aveți ambiția să deveniți o organizație în care există cu adevărat o egalitate între femei și bărbați. (…) 50% dintre votanți sunt femei. Nu e o chestie de flower-power, ci una de o importanță strategică.”, le-a spus primarul Timișoarei tinerilor, în intervenția avută.