Proiectul Timișoara2023, un nou eșec al administrației Fritz, susține un consilier local

1

Proiectul Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2023 are toate șansele să fie un eșec. Cel puțin asta susține Radu Țoancă, consilier local PSD, care a prezentat o serie de greșeli pe care administrația Fritz le-a făcut. „De tot ce s-a atins și a “reformat“ administrația useristă în Timișoara s-a ales praful și pulberea”, spune Țoancă.

Radu Țoancă, consilier local PSD, nu vede deloc cu ochi buni modul în care noua conducere a Primăriei Timișoara se ocupă de proiectul TM2023. Pesedistul spune că acest proiect are mari șanse să fie un eșec, iar o parte din cei șapte curatori aleși recent ar fi „securiști de profesie” și abonați la banii publici ai Timișoarei, și nu numai.

Cronica unui nou eșec, marca Fritz: primarul Timișoarei a dezinformat Comisia Europeană în privința proiectului Timișoara 2023. (…) După ce a “reînviat“ termoficarea, organigrama, impozitele și taxele locale, curățenia, digitalizarea, transportul-domenii care abia mai respiră în oraș după experimentele useriste din ultimul an, primarul Timișoarei a anunțat că a venit rândul celui mai important proiect local de după Revoluția din 1989: Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. I-a anunțat emfatic și sigur pe sine pe cei 7 curatori care vor gestiona acest proiect. (…) Centrul de proiecte nu are în statut atribuții specifice proiectului Capitalei culturale europene și fiind Ordonator terțiar de credite are limitări legale severe privind tipul și plafonul cheltuielilor. O parte din curatorii “selectați” de o comisie a acestui centru sunt sinecuriști de profesie, abonați la bani publici in Timișoara și nu numai. Una din “profesioniste“ are chiar expertiză culturală pe Etiopia și locuiește în Stanciova, localitate vizată, conform presei, datorită aerului curat și de primar”, a explicat Radu Țoancă.

leader board 728 x 90 px

Consilierul local PSD spune că, în urmă cu trei zile, acest nou bord cultural format din cei șapte experți s-au întâlnit cu reprezentanții Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii și ar fi dat dovadă de habarnism. De asemenea, Țoancă afirmă că administrația Fritz ar fi mințit Comisia Europeană, într-un document oficial.

Administrația Fritz nu a ezitat să mintă senin într-un document oficial trimis Comisiei Europene, susținând că partenerii din cadrul proiectului se întâlnesc lunar, deși acest lucru nu s-a întâmplat de mai bine de jumătate de an. Concluzie: de tot ce s-a atins și a “reformat“ administrația useristă în Timișoara s-a ales praful și pulberea. Este vizibil că și acest proiect să se înscrie pe aceeași traiectorie a proiectelor eșuate din cauza incompetenței și lăcomiei sectei“ useriste. Aici însă Timișoara mai are o șansă să stopeze experimentele falimentare ale infantililor care au confiscat orașul: Ministerul Culturii, Ministerul de Externe, CJT, alți parteneri interni și internaționali – care sigur nu vor permite useriștilor să se joace de-a cultura până în anul 2023, riscând să facă praf nu numai imaginea Timișoarei, ci și a României”, a semnalat Radu Țoancă.