UPDATE. Proiectul „Reşiţa nu stă la coadă“, pe primul loc! Votează şi tu acum!

Primăria Reşiţa s-a înscris într-o competiţie RO SMART, cu un proiect numit „Reşiţa nu stă la coadă“. „Ajută-ne să câștigăm finanțarea pentru reducerea cozilor de la ghișee!“, este apelul lansat de edilii Reşiţei.

Proiectul „Reșița nu stă la coadă” propune digitalizarea accesului cetățenilor la serviciile oferite de Primăria Municipiului Reșița, prin implementarea unei soluții de tip Smart City care va permite o gestiune inteligentă a fluxurilor de oameni către serviciile instituției.

Concret, cetățenii vor avea posibilitatea de a lua bilete de ordine atât la locație cât și din mediul online (via smartphone și site web), vor putea vedea mărimea cozilor, vor primi informații specifice despre serviciile dorite și vor putea acorda feedback. Sistemul va ajuta cetățenii să evite timpul pierdut în cozi, dar și administrația să acceseze datele în timp real despre starea cozilor, precum și rapoarte agregate pe perioade din trecut. Problemele pe care le rezolvă platforma și beneficiile de viitor pe care le aduce: • Rezolvă lipsa unei informări potrivite cu privire la documentele necesare • Elimină statul la coadă pentru serviciile primăriei • Facilitează posibilitatea cetățenilor de a contribui la îmbunătățirea serviciilor prin feedback • Realizează raportarea de date specifice către managerii de servicii ale primăriei (număr de cetățeni serviți, timpi de așteptare, timpi de servire).

„Reşița are nevoie de noi! Doar împreună putem schimba ceva!

Este atât de simplu:
– fă-ți un cont pe ▶️www.taraluiandrei.ro◀️
– votează „Reșița nu stă la coadă“ la rubrica ▶️infrastructură◀️.

Ajută-ne să câștigăm finanțarea pentru reducerea cozilor de la ghișee!“, este apelul lansat către reşiţeni de Primăria Municipiului Reşiţa.

Votarea pe site-ul www.taraluiandrei.ro a început pe 2 noiembrie şi se va încheia în data de 15 noiembrie 2018. Aseară, la sfârşitul zilei de 6 noiembrie, pe primul loc la secţiunea infrastructură era proiectul depus de Primăria Reşiţa, cu 277 de voturi, urmat de un proiect din Prahova, cu 205, şi de un altul aparţinând Primăriei Alba Iulia, cu 91. Ponderea votului public este de 20% din punctajul final, iar a evaluării juriului este de 80%. Anunțarea proiectelor finaliste se va face în 19 noiembrie, iar anunțarea proiectelor câștigătoare, în 24 noiembrie 2018. Dar, nu uitaţi, doar până în data de 15 noiembrie se poate vota!

În competiţia RO SMART sunt finanțate proiecte în care tehnologia e pusă în slujba oamenilor și rezolvă problemele cu care se confruntă societatea, eficientizează consumul de resurse, îmbunătățește serviciile publice, crește calitatea vieții cetățenilor sau reduce cheltuielile pe termen mediu și lung pentru comunitate. În competiţie s-au înscris organizaţii neguvernamentale, instituții publice, autorități ale administrației publice locale şi unități și instituții de învățământ din sistemul de stat din România.

RO SMART este noul format de anul acesta al competiției naționale Idei din Țara lui Andrei, prin care au fost susținute până acum 87 de proiecte pentru mediu, educație și dezvoltare comunitară, cu peste 900.000 de euro.

UPDATE, 13 noiembrie, ora 13.30

Cu două zile înaintea încheierii votării, proiectul Primăriei Reşiţa continuă să se afle pe primul loc, cu 433 de voturi.

„Mai sunt două zile în care mai puteți vota! Resița are nevoie de mobilizarea noastră pentru că, indiferent despre ce este vorba, doar împreună putem schimba ceva!“ – Ioan Popa, primarul municipiului Reşiţa