Faptele contrazic bunele intenții ale alianței PSD-PV din Moldova Nouă!

Asociația de părinți a Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă e liberă să trateze subiectele de interes ale elevilor la colț de stradă, nicidecum într-un cadrul normal, civilizat. Motivul? Plecarea la plimbare a consilierilor PSD și a celor de la Partidul Verde, din cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, a trimis, cu barca pe Dunăre, și proiectul de hotărâre ce prevedea darea în folosință, gratuită, a unui spațiu din cadrul Liceului „Clisura Dunării” către Asociația de părinți din Moldova Nouă (Corpul D, sala 1, etaj 2), spațiu în care aceștia ar putea desfășura anumite activități în sprijinul procesului educațional.

În ciuda afirmațiilor făcute în spațiul public, potrivit cărora niciodată nu se vor împotrivi proiectelor ce țin de sănătate și educație, consilierii social-democrați și cei ai Partidului Verde de la malul Dunării nu înțeleg că, uneori, vorbele sunt de prisos și că, mai mult decât orice, faptele sunt cele care contează. În plus, aleșii locali, abandonând proiectele de interes puse pe ordinea de zi, deși sunt plătiți din bani publici, ar trebui să răspundă la următoarea întrebare: ce vină au avut părinții prin faptul că au solicitat o sală pentru a se aduna și pentru încercarea de a le facilita copiilor drumul spre educație mai bună? Sau poate și asociația de părinți avea ceva dubios la mijloc?

În orașul dunărean, oricum o dai, n-o dai bine. Mereu trebuie căutat acul în carul cu fân. Dacă, până nu de mult, lipsa unei organizații neguvernamentale în cadrul Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” era un mare bai, acum, existența și funcționalitatea acesteia este împiedicată de tot felul de chichițe și mizilicuri.

Existența unei Asociații de părinți într-o instituție de învățământ este un factor important în procesul educativ. De ce? Pentru că, acolo unde statul nu reușește, învățământul este și trebuie susținut sub orice formă de către părinți. Concret, Asociația de părinți, în urma discuțiilor cu directorii și profesorii instituțiilor de învățământ, încearcă să completeze, prin sponsorizările obținute, anumite minusuri ce țin de partea materială a nevoilor elevilor: culegeri, cărți, asigurarea cazării, mesei, transportului elevilor olimpici care participă la concursuri, naționale etc. Însă, pentru toate acestea, părinții trebuie să se-ntâlnească undeva, să discute, iar apoi să facă planul de bătaie.

Ce-i drept, planul de bătaie al Asociației de părinți de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă (cererea făcută către primărie pentru darea în folosință a unui spațiu în incinta liceului pentru desfășurarea activităților specifice, în conformitate cu scopul și obiectivele asociației) nu a avut nimic în comun cu realitatea întâlnită la Casa de Cultură (locul unde s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Local). În astfel de situații, până la următoarea întâlnire a consilierilor locali, părinții sunt liberi să ia decizii la colț de stradă, prin baruri, cafenele sau pe banca de la colțul blocului.