Robu vrea ca Muzeul Banatului să treacă în subordinea Primăriei. Edilul, inspirat de edificiile din Florența

Primarul Nicolae Robu se află într-o vizită de două zile la Florența, la prima conferință a primarilor capitalelor europene. Inspirat de istoria și cultura din capitala Toscanei, edilul și-a amintit că Muzeul Național al Banatului nu mai e un obiectiv cu care Timișoara se poate lăuda. Pentru măsuri, a deschis o nouă consultare cu fanii de pe Facebook.

Primarul și-a întrebat fanii în sondajul cu numărul 46 din acest an dacă sunt de acord cu trecerea Muzeului Național al Banatului din subordinea CJT, în cea a Primăriei: „Participarea la Prima Conferință a Primarilor Capitalelor Europene ale Culturii îmi dă imboldul să ridic încă o dată problema Muzeului de Istorie. E trist că, de peste 10 ani, Consiliul Județean nu este în stare să redea vieții culturale acest obiectiv de prim ordin de importanță. Cer imperativ finalizarea lucrărilor sau dacă Consiliul Județean nu poate, transferul acestui muzeu în administrarea Primăriei Timișoara, care GARANTEZ că POATE! După cum a dovedit-o! Votați”.

Nu se poate vota „Nu”

Sondajul postat luni seara este deschis până vineri, iar până acum, majoritatea respondenților, 93% au votat „Susțin solicitarea”. Ca și alte dăți, edilul nu a postat tocmai o a doua opțiunea fair-play, întrucât nu se poate vota cu „Nu”, ci a doua opțiune, votată de 7% din fanii primarului, este „Nu mă interesează muzeele”. Bineînțeles, pentru ca o astfel de mutare să se facă, mai întâi CJT ar trebuie să renunțe la muzeu, așadar, destul de greu de realizat și improbabil.

Războiul „palatelor”, pe mai multe obiective din oraș

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Nu este prima dată când Primăria dorește să treacă în administrarea sa un obiectiv al CJT. Discuții similare au fost și pentru Stadionul „Dan Păltinișanu”, care se află în paragină. Edilul liberal spune că Primăria dispune de bani mai mulți decât Consiliul Județean Timiș și ar putea întreține altfel arena unde se joacă meciuri de fotbal și rugby. În schimb, președintele pesedist al CJT spune că stadionul trebuie demolat cât mai rapid și înlocuit cu unul modern.

Robu, fotografiat cu primarii Sibiului și Aradului 

Edilul Timișoarei participă luni și marți la conferința Unitate în Diversitate, dedicată edililor din orașe care au fost deja capitale culturale europene sau care vor fi. Pe lângă primarul Sibiului, Astrid Fodor, în Italia se află și Gheorghe Falcă, primarul Aradului. Falcă a și postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu Robu și Fodor, cu mențiunea că se află la Florența la invitația edilului Dario Nardella.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/