Proiectil de război găsit pe o stradă din comuna Gârnic

Descoperire de proporții pe una din străzile comunei Gârnic. În timp ce admira frumusețile locului, un turist ceh a dat peste o adevărată piesă de istorie, mai exact peste un proiectil de război. Vizitatorul i-a arătat obiectul găsit unui localnic, cel din urmă anunțând imediat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență de pe raza comunei.

„Într-adevăr, obiectul a fost găsit de către un turist ceh. Cred că proiectilul a ieșit la suprafață odată cu lucrările în derulare în cadrul proiectului «Alimentare cu apă Gârnic». Vizitatorul i-a arătat unui localnic despre ce este vorba, fiind imediat anunțați colegii de la S.V.S.U.”, a explicat primarul Nicolae Tismănariu.

În momentul de față, o echipă specializată este așteptată în comuna din Clisura Dunării pentru a ridica proiectilul în vederea distrugerii, dar și pentru a se asigura că în zonă nu mai există astfel de obiecte, totul pentru a evita orice risc dat fiind faptul că pe mai multe străzi se lucrează cu utilaje în cadrul proiectului mai sus menționat.