Un nou focar COVID-19 în județul Timiș! Lista localităților în care au fost depistate cazuri noi

Peste 1.300 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate la nivel național. Dintre acestea, aproape 50 sunt în județul Timiș unde a fost depistat un nou focar de infecție. Autoritățile din județ au transmis și lista localităților, adăugate pe „harta COVID-19” în ultimele 24 de ore.

De ieri până astăzi, în județul Timiș au fost procesate 1.894 de teste, dintre care 47 au avut rezultat pozitiv. Cei mai mulți bolnavi au fost depistați în orașul Timișoara (32 de cazuri), urmat de Lugoj (4 cazuri). Câte două cazuri au fost confirmate în Dumbrăvița și Giroc, iar câte un caz în Giarmata Vii, Ghiroda, Săcălaz, Curtea, Teremia Mare, Jebel și Satchinez. Un nou focar de infecție a fost descoperit de inspectorii DSP Timiș. Este vorba despre o unitate privată de învățământ preșcolar, unde au fost înregistrate cinci cazuri. Pe listă se mai află trei firme, IPJ Timiș, Spitalul Județean din Timișoara și un centru privat de îngrijire a minorilor. 209 pacienți sunt internați în spitale, dintre care 19 la ATI.

„În cursul zilei de ieri au fost carantinate, în județul Timiș, un număr de 66 de persoane și au intrat în izolare 57. Au fost verificate 82 de societăți comerciale. În urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat, în total, 11 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

La nivel național, au fost adăugate în statistica neagră 48 de decese din mai multe județe din țară, printre care și Caraș-Severin. Tot în Caraș-Severin au fost confirmate cu COVID-19 21 de persoane, iar totalul ajunge la 538. „În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.198. Dintre acestea, 489 sunt internate la ATI”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. De la începutul pandemiei, România a înregistrat 74.963 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Dintre acestea, 34.196 au fost declarate vindecate, iar peste 8.800 au fost externate la 10 zile după depistare pentru că nu au prezentat simptome.