EXCLUSIV: Proiectele Banatului Montan, pe ordinea de zi în agenda ambasadorului Austriei!

,,Din păcate, trebuie să constat că multe dintre proiectele implementate nu au avut funcționalitatea scontată”. Aceasta a fost mărturisirea ambasadorului Austriei în cadrul unei întâlniri oficiale de la Oravița. Cu toate acestea, Michael Schwarzinger este încrezător în potențialul zonei. Revitalizarea turismului la nivelul Banatului Montan este o prioritate.

 O primă idee care a fost pusă în discuție a fost statutul de care se bucură spațiul dunărean și o cât mai bună valorificare a acestuia. Ideea la care s-a făcut referire este faptul că menținerea turismului pe Dunăre constituie automat o rampă de lansare pentru creșterea cotei turismului din zona Banatului Montan. Oficialii consideră că o creștere a numărului de turiști pe Dunăre ar duce automat la o creștere a numărului de turiști și în zona Banatului. ,,Pe lângă toate acestea, se însumează așa-numitul statut a spațiului dunărean, iar zona Banatului de munte nu este atât de îndepărtată de Dunăre. Ne putem imagina că, odată cu creșterea numărului de turiști pe Dunăre, și numărul de turiști în această zonă va putea înregistra o creștere. Turiștii care merg pe Dunăre nu vor să înoate, ci vor să cunoască ce se află pe malul stâng sau drept și, astfel, numeroase puncte din zona Banatului Montan se potrivesc perfect”, a declarat pentru Express de Banat Michael Schwarzinger, ambasadorul Austriei.

În cadrul întâlnirii oficiale dintre ambasadorii Austriei și Cehiei și autoritățile locale ale zonei Anina și Oravița, au fost trecute în revistă nevoile zonei și proiectele ce trebuie implementate. În momentul de față, concentrarea acțiunilor se axează pe păstrarea intactă a căii ferate dintre Oravița și Anina.

,,Vedem riscul ca această cale ferată să fie înstrăinată către oameni care nu sunt la fel de bine intenționați. Avem foarte multe exemple unde o astfel de cale ferată poate fi, și este, intens și foarte bine exploatată din punct de vedere turistic. Prioritar este să avem grijă ca această cale ferată să nu fie distrusă sau deteriorată”, a mai declarat reprezentantul Austriei în România.

Zona Banatului mai cere și alte investiții care să ridice cota turismului la un alt nivel. Abia după ce zonele turistice ale Banatului Montan vor atinge potențialul bine meritat, proiectul de atragere de turiști prin spațiului dunărean va avea efectul scontat.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/