Nelu Popa şi zeci de reşiţeni au denunţat şpaga barosană pentru Roşia Montană (FOTO/VIDEO)

Protestele împotriva proiectului prin care se intenţionează exploatarea zăcămintelor de la Roșia Montană, începute săptămâna trecută la Reşiţa, au continuat şi astăzi în Centrul Civic, avându-l în prim-plan pe cunoscutul om de afaceri Nelu Popa.

Sub sloganul „Banatul Montan susține Țara Moților împotriva hoților”, aproximativ 60 de persoane şi-au dat întâlnire în centrul Reşiţei pentru a-şi exprima dezacordul faţă de proiectul Roşia Montană. A fost, de fapt, o campanie de informare legată de consecinţele pe care le-ar avea exploatarea zăcămintelor din Apuseni, urmată de câteva scandări prin care oamenii şi-au exprimat dorinţa ca proiectul să fie respins de Parlament.

„Cei care doresc să ia fiinţă acest proiect sunt foarte puţini. Locuri de muncă garantate de companie sunt 900, dar sunt de un grad înalt de specializare şi acei oameni din Roşia Montană nu vor munci acolo, pentru că nu se va chinui cineva cu ei să-i specializeze. Este o petardă şi îi sfătuiesc să facă la fel cum fac alte zeci de mii de oameni în Apuseni. Sunt alte joburi care se pot face în zonă”, a declarat Nelu Popa, om de afaceri care a dezvoltat cel mai frumos proiect în zona Semenic.

Pus la punct cu toate detaliile proiectului minier de la Roşia Montană, Popa le-a vorbit celor prezenţi despre aşa-zisele avantaje pe care le-ar avea locuitorii din zonă şi statul român dacă s-ar începe exploatarea. „Banii pe care compania sugerează că i-ar putea câştiga statul român sunt undeva la trei miliarde de euro. Atât timp cât noi ne-am împrumutat în ultimii cinci ani de 30 de miliarde de euro, eu nu văd cu ce ne mai ajută trei miliarde de la Roşia Montană. Noi trebuie să găsim soluţii pentru a da drumul unei economii sustenabile pe termen lung, nu la o masacrare a propriilor resurse în zece, cinsprezece sau douzeci de ani”, a mai spus afaceristul, nu înainte de a anunţa că acţiunile de protest vor continua în fiecare duminică.