Proiecte ecoturistice realizate de elevi pentru Munţii Ţarcu!

1000x100 (2) mbmr 1000x100

Rangerii Juniori ai Sitului Natura 2000 Munții Țarcu se vor reuni la Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” din Teregova, sâmbătă, 13 mai, la ediția a IV-a a concursului de prezentări „Să cunoaștem mai bine în lumea în care trăim!”.

În cadrul acestei ediții este susținută implicarea activă a elevilor în a înțelege problemele cu care se confruntă comunitățile din care aceștia provin, în ceea ce privește dezvoltarea durabilă, ne-a precizat coordonatorul de proiect, Loredana Ștefănuț.

„Încurajăm propunerea unor soluții pentru folosirea eficientă și responsabilă a resurselor naturale, idei pentru reducerea poluării și îmbunătățirea calității aerului și a apei, igienizarea zonelor verzi, precum și alte idei pentru protecția mediului. Pentru a încuraja susținerea și dezvoltarea ecoturismului în comunitățile din zona Munților Țarcu. Elevii pot aborda ca direcție de studiu și prezentare în cadrul concursului teme privind contribuții durabile în dezvoltarea ecoturismului și beneficiile acestei dezvoltări pentru comunitățile locale”, a menționat Ştefănuţ.

Vor participa echipe formate din elevi de gimnaziu de la școlile din Teregova, Măru, Armeniș, Rusca Montană și Vârciorova, care vor prezenta proiecte pentru dezvoltarea zonei în armonie cu natura. În acest sens, în cadrul proiectului se poate veni cu idei pentru dezvoltarea ecoturismului în zonă sau cu planul unei afaceri, precum și cu sesizarea unor aspecte care afectează natura în localitatea din care provin și soluții pentru eliminarea sau diminuarea acestora. Evaluarea lucrărilor va fi realizată de către un juriu format din 5 membri, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Caraș-Severin, Muzeului Național al Banatului, Liceului Waldorf Timișoara și Asociației Bio-Team.

Muzeul TM

Concursul este organizat în cadrul proiectului Ranger Junior în Situl Natura 2000 Munţii Ţarcu, derulat de Asociația Altitudine Filiala Banat, cu susținerea financiară a Fundaţiei pentru Parteneriat şi MOL România. În cele șase ediții ale acestui proiect, peste 1500 de elevi au participat la lecții despre Situl Natura 2000 Munții Țarcu în școli și în natură, 230 de elevi au fost la diferite concursuri, 140 de elevi au participat la tabere Ranger Junior în Munții Țarcu, unii dintre ei reprezentând chiar Situl Natura 2000 Munții Țarcu la Taberele Internaționale ale Rangerilor Juniori organizate de către Federația Europarc în diferite parcuri naționale din Europa.




Parteneri în realizarea acestui proiect sunt: Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin, Muzeul Național al Banatului, Inspectoratul Școlar Caraș-Severin, Asociația Bio-Team, Asociația FOA – Fusion of Arts, Clubul de Turism Concordia Lugoj, Clubul Sportiv Tibiscus Timișoara și școlile partenere: Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” Teregova, Școala Gimnazială Zăvoi, Școala Gimnazială Măru, Școala Gimnazială Vârciorova, Școala Gimnazială Armeniș, Școala Gimnazială Turnu Ruieni și Școala Gimnazială Borlova și Școala Gimnazială „Ștefan Velovan” Rusca Montană.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/