Proiecte cu finanţări PNDL pentru Băile Herculane? Eligibile, 3 din 4!

Primarii mai au la dispoziție două zile pentru a depune la Ministerul Dezvoltării documentațiile necesare pentru investițiile care au fost aprobate la finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. Primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău, și-a făcut temele. 

Termenul-limită stabilit de Ministerul Dezvoltării este 31 octombrie, dată până la care trebuie depuse proiecte, avize, studii, expertize, autorizații și alte documente impuse pentru semnarea contractelor de finanțare. 

Primarul Cristian Miclău avea pregătite, cu mai bine de 10 zile în urmă, documentațiile pentru trei din cele patru proiecte depuse, care au fost declarate eligibile.

Este vorba de asfaltare străzi în zona Burlaci, asfaltare strada Siminicea, cu o lungime de 1 km și o valoare de aproape 700.000 de lei, și reabilitare Liceu Hercules, cu o valoare de 3,5 milioane de lei. Proiectul prevede construirea unei noi anexe, achiziționarea unei centrale termice noi, reparații la corpul de clădire și modernizare și dotare. La ora actuală, în Liceul Hercules învață aproape 700 de elevi de gimnaziu și de liceu, mulți dintre ei viitori angajați ai hotelurilor din stațiune. Și asta pentru că elevii vor primi la absolvire diplome în turism și gastronomie, pe lângă clasele de informatică și filologie din cadrul liceului.

„Așteptăm să depunem documentația la Ministerul Dezvoltării și probabil la sfârșitul lui decembrie vom semna și contractele de finanțare. Nu a fost eligibil pentru finanțare proiectul de reabilitare a pieței agroalimentare. Dacă nu a fost să fie cu PNDL-ul, ne vom orienta pe resurse proprii, din bugetul local, pentru modernizare, reabilitare grupuri sanitare, compartimentare pe sectoare de legume, lactate, fructe”, ne-a precizat edilul-șef al orașului de la poalele Munților Cernei.