Proiecte ambițioase, blocate de „boala județului”

Planuri sunt multe, dar și lipsurile sunt pe măsură. Și nu doar cele materiale sunt o problemă, mai ales atunci când vine vorba despre administrațiile locale și proiectele care s-ar dori a fi puse în practică.

În ultimii 2 ani, parcă mai des ca niciodată, am auzit replica „vrem, dar nu putem”. De la nivelul județului și până la comunele care și-au schimbat conducerea, mereu s-a pus nereușita pe seama „grelei moșteniri”. Cea mai mare problemă atât în cazul modernizării unor drumuri, cât și în cazul ridicării unor construcții, dincolo de fonduri, a fost intabularea. Cine e proprietarul? Deși logica era simplă, actele lipseau. Așa se face că multe investiții au fost amânate până la întocmirea documentelor.

CITEȘTE ȘI: Sărbătoare într-o comună cărășeană! Consiliul Județean asfaltează 1 km de drum!

leader board 728 x 90 px

Proiecte ambițioase sunt și la Zorlențu Mare, o comună care a făcut pași serioși spre modernizare. Ar face pași și mai serioși dacă n-ar exista probleme de natura celor enumerate mai sus.

„Avem un proiecte depus la minister de încă 5,6 km de drum, ceea ce înseamnă că toată suprafața Zorlențului va fi asfaltată. Canalizarea mi-a fost respinsă prima dată, am depus-o a doua oară cu unele completări, sper să fie luată în calcul, iar acum am introdus la Compania Națională de Investiții căminele culturale pentru modernizare, să vedem dacă vom avea succes și cu ele, atât din Zorlenț, cât și din Zorlencior. Avem în plan o bază sportivă, o sală de sport, toate sunt depuse, dar așteptăm. Din păcate, când căutăm să vedem cine e proprietar, găsim că nu este nimic intabulat, sunt alții și atunci poate 1 an de zile tărăgănăm sa dovedim proprietarii, pentru că nu s-a prea făcut nimic”, a declarat pentru Express de Banat, Martin Cornea, primarul comunei Zorlențu Mare.

CITEȘTE ȘI: Investiție finalizată degeaba? Apa dintr-o comună cărășeană, oprită înainte de-a curge!