Resturile rezultate în urma demolărilor, renovărilor de imobile sau construcții noi constituie o problemă în ceea ce privește preluarea acestora și depozitarea în sistem organizat. În lipsa unei soluții eficiente și mai ales accesibile din punct de vedere al costurilor pentru cetățeni, o bună parte a periferiilor Lugojului s-au transformat în deponee neautorizate pentru moloz și alte resturi.
În anii anteriori s-a oferit lugojenilor pentru depozitarea resturilor din lucrări de construcții și demolări un teren pe Câmpia Libertății, de unde s-a excavat pământ pentru digul de apărare al stației de epurare de la Jabăr și un alt teren lângă podul de pe centura ocolitoare. Dar aceste locuri s-au dovedit insuficiente pentru volumul de deșeuri și s-a continuat descărcarea molozului la periferie, o bună parte pe ambele maluri ale Timișului. Noua administrație locală a luat în calcul construirea unor platforme pentru depozitarea resturilor din construcții, sursa de finanțare la care se speră fiind fondurile europene.
„Aruncarea molozului la marginea orașului este o problemă de ani buni și din cauza cantităților mari și a reglementărilor privind protecția mediului nu este ușor de rezolvat. Pe de altă parte mai sunt și costurile percepute de Retim pentru ridicarea resturilor de construcții sau demolări, pe care oamenii încearcă să le evite. Împreună cu Consiliul Județean Timiș ne propunem să accesăm fonduri din programele europene pentru construirea unor rampe unde oamenii să poată depozita molozul. Pentru Lugoj sunt prevăzute două astfel de construcții, care sperăm să se materializeze în următori doi, cel mult trei ani”, a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.
Până vor fi amenajate noi deponeuri, resturile din construcții pot fi depozitate în continuare lângă podul de pe șoseaua centură.