Se amână data la care va intra în vigoare noul sistem de parcare în Timișoara

Viceprimarul Ruben Lațcău anunță că se amână data de la care va intra în vigoare noul regulament de parcare în Timișoara. Concret, în loc de ianuarie 2022, termenul final a fost stabilit pentru luna martie. Pentru asta însă, primăria mai are de parcurs câțiva pași importanți.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, anunță că vechiul regulament de parcare în oraș va mai fi funcționat încă două luni. Astfel, din luna martie, dacă totul merge conform planurilor instituției, va intra în vigoare noul sistem. Vă reamintim că pe marginea acestui regulament de parcare pe domeniul public al Timișoarei au fost organizate trei dezbateri publice, astfel că documentul a suferit câteva modificări față de ceea ce era prevăzut inițial.

Le mulțumesc frumos tuturor cetățenilor care au participat la ultimele trei dezbateri. Am clarificat și am susținut de fiecare dată, în persoană, acest proiect. Știu că este un pas înainte pentru oraș, un pas care reflectă viziunea mea și a acestei administrații. Am fost foarte bucuros să stau în fața cetățenilor, să dau explicații și să elimin scepticismul lor asupra schimbărilor pe care le propunem. Acesta este rolul unui servitor public, fie el demnitar, sau funcționar. Nu mă așteptam să organizăm atât de multe dezbateri pe această temă, dar am făcut-o. În special când am de-a face cu un sindicat care cere dezbateri pe subiect, se prezintă, nu vorbește deloc despre parcări și apoi pleacă la zece minute după. Acest blocaj, recunosc, a generat o ajustare de plan. Inițial am fi dorit să avem noul regulament funcțional de la început de ianuarie 2022. Acum, îl vom avea cel mai probabil din 1 martie”, a explicat Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei a anunțat și care sunt planurile instituției cu privire la noul regulament de parcare. Astfel, Lațcău speră că în plenul de marți se va vota înființarea serviciului de gestiune TimPark, care ar urma să fie pus în operațiune până în luna ianuarie. Tot în prima lună din 2022, viceprimarul Timișoarei crede că va fi votat în plenul consiliului local și noul regulament, precum și noile tarife, urmând că acesta să fie aplicat începând cu data de 1 martie.

În primele două luni din 2022, pe perioada de tranziție între vechiul model de gestiune și noul model, tarifarea va fi aplicată doar pentru Zona Verde, în centrul orașului. În ianuarie și februarie nu se va plăti parcarea în cartiere. Va exista o campanie de informare a TimPark pentru ca toți cetățenii să se obișnuiască cu noul regulament. Putem parca civilizat în oraș. Putem avea un sistem ordonat. Vrem un sistem modern, funcțional, un serviciu de calitate la nivelul așteptărilor voastre. Nu voi lăsa niște interese mărunte să oprească modernizarea orașului”, a explicat Ruben Lațcău.