Proiect istoric pentru Clisura Dunării

Cel mai valoros proiect pentru locuitorii din Moldova Nouă este la un pas de concretizare, după ce operatorul unic, Aquacaraș, a dat startul la organizarea licitației.

Mult așteptatul proiect de schimbare a rețelelor de alimentare cu apă, dar și de construire a unei stații de epurare este în grafic în momentul de față. Cel puțin asta spun reprezentanții la vârf ai societății Aquacaraș, beneficiarul principal al fondurilor europene.  „Nu sunt probleme, licitația este în derulare. Deocamdată, nu se pot furniza mai multe informații, pentru că procedura e în derulare. Suntem în grafic. Prima licitație a avut loc la Caransebeș, apoi a urmat Moldova Nouă, dar și celelalte orașe pentru care s-au atras bani. Practic, acesta este al doilea mare proiect de o importanță deosebită pentru Caraș-Severin. Primul a fost ISPA, în valoare de 67 de milioane de euro, iar acum urmează proiectul implementat prin fondurile de coeziune, a cărui valoare se ridică la 109 milioane de euro”, a declarat Anatolie Liber, directorul SC Aquacaraș SA.

Acesta îi asigură pe locuitori că, în cazul în care nu vor exista contestații la licitație, atunci lucrările vor putea demara în toamna acestui an.  Vestea nu poate decât să îi bucure pe reprezentanții administrației publice locale. „Este unul dintre cele mai importante proiecte pe care le derulează orașul: alimentare cu apă, canalizare și construire stație de epurare. Este un proiect de aproape 14 milioane de euro pentru Moldova Nouă. Este un lucru deosebit”, spune edilul-șef Matei Lupu.

După ce se finalizează cel mai valoros proiect din Clisura Dunării, autoritățile vor putea continua cu unul de o importanță la fel de mare pentru oameni: asfaltarea drumurilor.