Proiect de un milion de euro în Dumbrăvița! Străzile din nord-est vor avea canalizare

Dumbrăvița lucrează cu municipalitatea Golubac din Serbia la un proiect transfrontalier de aproape un milion de euro pentru extinderea sistemului de canalizare. Comuna timișeană va extinde rețeaua cu 7.300 m până la străzile din nord-estul localității.

Proiectul are ca scop extinderea accesului la servicii moderne și eficiente de gestionare a apelor uzate. Valoarea totală de 992.000 de euro este finanțată prin Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. Partenerul comunei Dumbrăvița este localitatea Golubac din Serbia.

„Implementarea strategiei comune de gestionare a apelor uzate în bazinul hidrologic al Dunării” urmărește să extindă sistemul de canalizare în Dumbrăvița cu 7.341 m. Străzile fără o rețea de canalizare sunt principalii beneficiari. Cetățenii din nord-estul comunei, de pe străzile Pelicanului, Pescărușului, Berzei, Privighetorii, Ciocârliei, Cocorului, Lebedei, Lacului, Ghioceilor, Migdalului și Mareșalul Averescu vor avea locuințele racordate la noul sistem de canalizare până în octombrie 2021. Municipalitatea Golubac urmărește construirea unei rețele de canalizare secundară cu o lungime de 2.619 m.

1000x200 dacus 02

Cele două localități implicate vor organiza o campanie de sensibilizare a cetățenilor pentru a reduce risipa consumului de apă. Pentru eficientizarea sistemelor de canalizare, angajații din domeniul apei și canalizării vor intensifica modul de cooperare și transfer de cunoștințe. Proiectul tehnic are termen de finalizare sfârșitul lunii februarie, după care urmează licitarea lucrărilor de execuție.

Perioada de implementare a proiectului este de doi ani, între 22.10.2019 și 21.10.2021.

publicitate si promovare online banner maxagro