Pregătiri de licitație pentru deponeul ecologic din Lupac!

Procedura de licitație pentru intrarea în legalitate privind gestionarea deșeurilor se află într-o fază avansată, iar autoritățile județene le cer oamenilor să aibă răbdare, pentru că lucrurile se mișcă greu din cauza birocrației.

O parte dintre cetățenii Reșiței se declară nemulțumiți de faptul că actuala haldină din Dealul Lupacului se aprinde periodic, iar din acest motiv, în anumite zone din oraș, aerul devine insuportabil. Ion Cristun este unul dintre oamenii care frecvent sesizează această problemă. Omul a trimis în repetate rânduri mailuri pe adresa redacției Express de Banat, dar nu numai, ca să aducă în atenția opiniei publice problema cu care se confruntă din cauza gropii de gunoi.

DSC_5957
Ion Cristun este nemulțumit de faptul că
deponeul se aprinde continuu

„Ne trezim cu gâtul uscat din cauza fumului de la haldină. Nu este firesc să îndurăm așa ceva”, a spus acesta cu prilejul inaugurării Centrului de Îngrijire pentru Bătrâni din Reșița. Cum la fața locului a fost invitat și vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni, iar forul pe care îl reprezintă gestionează problema deponeului ecologic din Lupac, acesta s-a simțit responsabil să îi răspundă.

ghiorghioni
Ionesie Ghiorghioni îi asigură pe locuitori că problemele de mediu se vor rezolva

„Managementul deșeurilor este o problemă deosebită. Am reușit să câștigăm un proiect mare, european, dar este o problemă foarte grea pentru Caraș-Severin, iar serviciile sunt costisitoare. Vestea bună este că pe data de 2 august are loc licitația pentru lucrări”, a subliniat vicepreședintele forului  județean. Acesta a adăugat că în cazul în care nu există contestații vor putea demara lucrările, astfel încât până la finele lui 2014 acestea să fie finalizate.