Parc din Bocşa, reabilitat pe bani europeni!

Administraţia locală din Bocşa schimbă aspectul celui mai important parc din oraş cu ajutorul Uniunii Europene. Lucrările au demarat, iar cetăţenii vor avea cât de curând un loc modern pentru recreere.

Investiţiile venite în sprijinul cetăţenilor continuă în oraşul Bocşa. Parcul în care se află cel mai bătrân copac de Ginkgo Biloba din judeţ va fi complet reabilitat printr-un proiect finanţat din bani europeni. De altfel, în această perioadă, lucrările se şi derulează conform planului administraţiei locale. Chiar dacă renovarea parcului „Pescăruş”, din cartierul Bocşa Română, trebuia finalizată în urmă cu cinci luni, întârzierea nu va fi de prisos, pentru că întreg proiectul se va ridica la un nivel european. După cum susţine edilul-şef Eugen Cismăneanţu, parcul de tradiţie din oraş, în care trăieşte şi monumentul naturii, va deveni retro după ce aleile vor fi pavate cu piatră cubică şi va fi dotat cu toate cele necesare.

„Parcul unde există arborele Ginkgo Biloba este destul de vechi şi chiar necesita o renovare. Ne bucurăm să putem reabilita acest loc în care tineretul şi bătrânii vin să se recreeze. Sunt mulţi tineri care şi-ar fi dorit asfalt în loc de piatră cubică, dar, ţinând cont de vechimea parcului şi de istoricul lui, nu se preta asfalt în locul respectiv. Am vrut să dăm o nuanţă de retro, de aceea am optat pentru piata cubică, pentru aleile pavate. După părerea mea, Bocşa avea nevoie de această investiţie”, explică primarul Eugen Cismăneanţu.

Reabilitarea Parcului ,,Pescăruş”, unde se află arborele Ginkgo Biloba, unul dintre cei mai vechi reprezentanţi din România ai acestei specii, face parte din cadrul unui proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional, co-finanţat de Uniunea Europeană. Valoarea acestuia depăşeşte 4.300.000 de lei.