Programele naționale de sănătate, prelungite până la sfârșitul lunii martie

Executivul a aprobat prelungirea termenului de aplicare a hotărârii de guvern care prevede aprobarea programelor naționale de sănătate, programe prin care este asigurat tratamentul bolnavilor din bani publici.

Conform actului normativ, structura programelor naționale de sănătate, obiectivele acestora, precum și orice alte condiții și termene necesare implementării și derulării acestora se vor prelungi până sfârșitul lunii martie a anului viitor.

„Este o decizie necesară pentru asigurarea continuității activităților prevăzute în cadrul programelor naționale de sănătate, în condițiile în care nu este aprobat încă bugetul pentru anul viitor. În anul 2021 ne propunem eficientizarea programelor de sănătate și gândim reorganizarea acestora pentru a răspunde nevoilor actuale ale pacienților noștri”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

leader board 728 x 90 px

Prin programele de sănătate pacienții din România beneficiază de tratament din fondurile publice, iar printre acestea se numără cele de diabet, cancer sau dializă.