Liberalii din Timiș vor să dea un ministru în viitorul Executiv. Alin Nica: „Sunt câteva domenii prioritare pentru noi”

untitled design set 970x90 px

Președintele interimar al PNL Timiș spune că filiala pe care o conduce vizează un portofoliu de ministru în Guvernul care tocmai se negociază, iar de interes în promovarea județului ar fi transporturile și sănătatea. 

La scrutinul din 6 decembrie, liberalii din Timiș au obținut 24% din voturi și vor trimite în viitorul Legislativ cinci parlamentari: un senator și patru deputați.

„Vom încerca să obținem și alte poziții în următoarea structură guvernamentală din partea PNL Timiș care să asigure relația între administrația publică locală, județeană și administrația centrală reprezentată de Guvernul României. Avem proiecte foarte importante care țin de guvernare, fie că vorbim de proiectele mari din infrastructură, din domeniul transporturilor, fie că vorbim de proiectele majore de infrastructură sanitară.”, a declarat Alin Nica.

Senatorul PNL de Timiș Alina Gorghiu este în comisia liberalilor care negociază formarea viitorului Guvern.

„Nu vă ascund faptul că suntem interesați și de un portofoliu de ministru, însă negocierile sunt în curs. PNL va avea cel mai probabil 10-11 ministere și din cele 47 de filiale e dificil să se știe exact cine va reuși să impună omul cel mai capabil pe una dintre poziții. Noi avem o strategie per ansamblu. Sunt câteva domenii prioritare pentru noi unde dorim să fim sprijiniți și pe acele domenii vom ținti să avem reprezentanți fie sub formă de ministru, fie la nivel de eșalon doi sau trei, să ne asigurăm că proiectele Timișului vor fi sprijinite inclusiv de la Guvern.”, a explicat Nica.

PNL Timiș a dat doi secretari de stat în Guvernul Orban: Cătălin Iapă – la Dezvoltare – și Ciprian Bogdan – la Ministerul Sănătății.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/