Program prelungit de distribuire a alimentelor

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, mai ales al celor care au mai multă nevoie, Primăria municipiului Reșița a prelungit programul de distribuire a alimentelor venite de la U.E. prin programul PEAD.

Programul de distribuire a alimentelor pentru persoanele defavorizate a fost prelungit de autoritățile locale. Astfel, cei care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege își pot ridica produsele alimentare de luni până vineri între orele 07:30 și 18:00, iar sâmbăta începând cu ora 08:00 și până la ora 14:00.

Programul European de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate oferă persoanelor defavorizate ajutoare constând în alimente care să le asigure cel puțin strictul necesar. Oamenii primesc mălai, paste făinoase, biscuiţi, orez, bulion, roşii în bulion şi zahăr.

Persoanele cu nevoi speciale, cum ar fi nevăzătorii, persoanele vârstnice greu deplasabile sau cei imobilizați la pat vor primi alimentele la domiciliu. De asemenea, numărul lucrătorilor din cadrul Direcției de Asistență Socială care se ocupă de distribuirea alimentelor va fi suplimentat.

”Alimentele vor fi ridicate în continuare de la depozitul situat în Reşiţa, Calea Timişoarei nr. 34, zona Câlnic, numai de către persoanele care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița, Ildiko Szendrei.