Prognozele nu s-au adeverit!

Judeţul Caraş-Severin a scăpat, cel puţin deocamdată, de inundaţiile anunţate ieri de hidrologi, care au emis avertizare Cod Portocaliu pentru mai multe râuri.  

 

Potrivit Ancăi Balint, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, avându-se în vedere situaţia hidro-meteorologică prognozată, încă de ieri a fost constituit Comandamentul Operaţional Judeţean sub coordonarea prefectului Silviu Hurduzeu. Imediat au fost avertizate toate primăriile şi s-a solicitat monitorizarea atentă a tuturor zonelor vulnerabile de la nivelul localităţilor şi mobilizarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă. „Tot în cursul zilei de ieri, angajaţi ISU împreună cu membri ai SVSU Bocşa s-au deplasat în cartierul Măgura în vederea analizării situaţiei existente şi a inventarierii locuinţelor cu risc în cazul unor inundaţii. Cu această ocazie s-au luat măsuri de prevenire, în zonele critice, înălţându-se malul pârâului care traversează cartierul, cu saci de nisip”, a precizat Anca Balint.

Din fericire, până în momentul de faţă cantitatea de precipitaţii căzută de la emiterea avertizărilor nu a creat probleme majore la nivelul judeţului nostru. „Astăzi, în jurul orei prânzului erau depăşite cotele de atenţie pe cursurile de apă Goleţ (+3cm), Pecinişca (+38cm) şi Belareca (+18cm) şi atinsă cota de atenţie pe pârâul Prigor. Pentru analizarea stării judeţului, ca urmare a precipitaţiilor căzute în cursul nopţii trecute, la ora 12.00, la sediul Instituţiei Prefectului a fost întrunit în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin. Cu această ocazie, s-a arătat că pe teritoriul judeţului Caraş-Severin nu au fost atinse cantităţile de precipitaţii prognozate, însă având în vedere încărcătura mare cu apă a solului, riscul înregistrării unor creşteri de debite rămâne mare”, a mai precizat reprezentantul Comandamentului Operaţional Judeţean.