Cod portocaliu de inundaţii pe Timiş

Sub coordonarea viceprimarului Filip Strejariu, la Primăria Caransebeş s-a întrunit în această după-amiază Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Nu mai puţin de 30 de reprezentanţi ai instituţiilor responsabile în astfel de situaţii au pus la punct planul de intervenţie în cazul în care apele Timişului vor ieşi din albie. Apele Române au emis avertizare Cod Portocaliu începând cu ora 22 pentru râurile din bazinele hidrografice Timişul superior, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera şi Cerna. Aceeaşi avertizare e valabilă începând din această seară pe pâraie şi râuri mici, ca urmare a cantităţilor mari de apă care vor ajunge de pe versanţi.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Caransebeş a stabilit un set de măsuri care ar trebui să ne ferească de eventuale inundaţii, în acest sens fiind pregătiţi saci cu nisip şi mai multe pompe. Din estimările instituţiilor abilitate, Timişul nu va crea probleme deosebite. Ceva emoţii există doar pentru zona Corcana şi Caransebeşul Nou. Pentru că sunt sub nivelul reţelei de colectare a apelor pluviale, străzile 1 Decembrie, la intersecţie cu Tudor Vladimirescu, şi Dâlmei, practic, zona Parchetului, riscă să fie inundate, dar autorităţile locale sunt pregătite să intervină în caz de nevoie.

 

foto: arhiva