Mediul rural din Caraș-Severin este bine reprezentat în sportul școlar. Deseori, participările în competițiile de profil se lasă cu surprize. Așa s-a întâmplat și zilele trecute, când o echipă școlară din Slatina Timiș a devenit campioană județeană la rugby tag.
O disciplină recent introdusă în calendarul competițional școlar, SRugby (sau rugby tag), are tot mai mulți practicanți la nivel național. Nici județul Caraș-Severin nu stă deoparte și se înscrie în Olimpiada Națională a Sportului Școlar sau, după caz, în Olimpiada Gimnaziilor. Pe terenul sintetic de la Școala Gimnazială Nr. 8 din Reșița a avut loc faza județeană a Olimpiadei gimnaziilor la rugby tag, la care s-au întrecut două echipe din mediul rural și una din mediul urban, a școlii gazdă. După o competiție antrenantă, cei mai buni din județ la rugby tag s-au dovedit a fi elevii de la Școala Gimnazială Slatina Timiș, conduși de tânărul profesor Adrian Neagu. Din lotul campioanei județene au făcut parte opt băieți și două fete: Daniel Carîmb, Florin Todor, Florin Madincea, Ilie Suciu, Nistor Suru, Marian Bunea, Alexandru Carîmb, Antonie Isac, Carolina Niagu și Daniela Boldijar. Profesorul Adrian Neagu, directorul școlii din Slatina Timiș și component al prim-divizionarei de futsal Muncitorul Reșița, nu este la prima ispravă de acest gen. Elevii din Slatina Timiș au câștigat și anul trecut faza județeană la rugby tag. În urmă cu câteva săptămâni, echipa de fotbal din Slatina Timiș a câștigat faza județeană a Olimpiadei gimnaziilor și va merge la faza de zonă.
„Rugby tag este o formă a rugby-ului non-contact. Se poate juca în mediul școlar și este special concepută pentru a fi implementată în mediul școlar. Cred că este una dintre cele mai interactive forme de sport care există la ora actuală în România. Se poate folosi atât de către profesorii de sport care se îndreaptă spre direcția rugby, cât și de ceilalți. Dezvoltă foarte mult calitățile motrice. Nu avem placaje, este un joc de evitare totală a adversarului. Din păcate, încă nu se cunoaște foarte bine acest regulament. Va trebui ca noi să prelucrăm mai bine acest regulament la nivel județean și va trebui ca la un moment dat profesorii care se implică în acest proiect să știe foarte bine acest regulament”, a spus Sorin Rus, director dezvoltare FR Rugby, prezent la competiția de la Reșița.
Regulamentul complet al acestei discipline adresate elevilor îl găsiți pe site-ul Federației Române de Rugby.
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin a oferit cupe, medalii, tricouri și diplome, iar din partea Federației Române de Rugby au fost oferite tricouri pentru profesori și centuri tag. Competiția a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, DJST și Academia Olimpică Română, filiala Caraș-Severin.
Elevii din Slatina Timiș vor reprezenta județul Caraș-Severin la faza zonală, programată la Timișoara.