Profesorii nu ar face față unor evenimente neprevăzute!

Pregătirea în școli pentru situații de urgență se face superficial. Deși cadrele didactice sunt obligate să prezinte un raport în care să dovedească faptul că au participat la instruire, de cele mai multe ori acestea sunt incomplete sau făcute la repezeală.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” are datoria să verifice că toate cadrele didactice sunt pregătite să intervină minimal în cazul unor evenimente neprevăzute. Cu toate acestea, reprezentanții ISU „Semenic”, responsabili cu această sarcină, se plâng că profesorii nu iau în serios instruirea și nici exercițiile de evacuare menite să îi pregătească pe aceștia și pe elevi pentru situațiile de urgență.

Controalele la gradul de instruire în domeniul situațiilor de urgență la cadrele didactice sunt doar formale. Răspunderea în cazul unor astfel de situații este foarte mare, de aceea toți angajații ar trebui să fie instruiți. Orice exercițiu de evacuare trebuie încheiat cu un raport în care să fie trecute problemele întâmpinate și câteva poze care să dovedească prezența cadrelor didactice și a elevilor la exercițiu. Cu toate acestea, niciodată nu am primit și poze alăturate raportului, deși am solicitat în repetate rânduri”, precizează căpitanul Daniel Dogaru, din cadrul ISU „Semenic”.

O nouă problemă de anul acesta sunt copiii de la clasa pregătitoare. De cele mai multe ori educația primită acasă îi învață pe copii să le fie teamă de polițiști sau oricine altcineva aflat în uniformă. Iar pentru că activitățile de prevenire se desfășoară și la clasele cele mai mici, angajații din cadrul ISU „Semenic” au parte de reticența celor mici și se luptă să spulbere aceste concepții din mintea copiilor. „ Acum avem și clasa zero, iar copiii foarte mici nu cunosc aceste exerciții de evacuare. Profesorii sunt cei care trebuie să-i familiarizeze cu acestea, sunt în totalitate pe mâna lor. Am participat săptămâna trecută la o evacuare la clasa pregătitoare și copiii s-au speriat când m-au văzut în uniformă, iar ceea ce a ieșit a fost un haos total”, mai adaugă Daniel Dogaru.

Comments

  1. sexe says:

    Nu tin minte sa-i fi vazut pe reprezentantii ISU la usa lui Mihailovici sa-l scoata afara pe scari in antrenamentul de dezastre. Au fotografii cum fuge primarul pe scari sa se salveze in caz de cutremur? Poate au fotografii cu Frunzaverde cum se antreneaza. Ce mare problema au astaia de la ISU ca nu sunt copii instruiti ca edilii nostrii sunt doxa de instruire. Dar cetatenii din blocuri cand vor fi antrenati pentru dezastre sau astia nu fac parte din categoria celor care mor la cutremure si inundatii, la astia nu se rupe scara blocului. Ei cum actioneaza daca populatia intra in panica, la cine fug prima data la primarie sau la mine acasa. Unde sunt refugiile din oras pentru calamitati ca nu le-a afisat nimeni sa stim unde sa ne adapostim. Decat elogii pentru primar cu fotografii de la Generala nr.2 de cand era fiusu elev mai bine alta abordare a subiectului. Copii stiu atata matematica si romana si sunt restanti la dezastre ca daia trec toti la bac si la capacitate cu note maxime. Domnilor profesori taiati din ora de mate si bagati dezastre.

  2. Mary says:

    Bai ce prost esti, tu nu vezi cum ii instruieste primarul. A luat tot staful de la primarie si le preda modul de alrgat pe scari, stapanirea fricii si calmarea spiritelor. La timisoara la el acasa nu mai fuge pe scari ca are 100 ha de pamant si casa este lata nu inalta si a scapat de dezastru.