Profesorii au respins oferta Guvernului. Greva continuă!

protest educatie
mbmr 1000x100

Greva din Educație continuă, după ce profesorii au respins oferta Guvernului care prevedea acordarea unor carduri de 2.500 de lei, în două tranșe. „Este o ofertă jignitoare!”, susțin sindicaliștii.

„Guvernul trebuie să răspundă în fața părinților și elevilor pentru ce urmează”, a declarat astăzi un lider sindical, la protestul sindicaliștilor din învățământ din Piața Victoriei.

Sindicaliștii spun că oferta Guvernului a fost respinsă și că aceasta este considerată „jignitoare” de profesori.

„Colegii au transmis foarte ferm că atâta timp cât nu va exista o soluție corectă și decentă nu vor renunța la această formă de protest. În acest moment, pe baza actualelor propuneri venite din partea executivului, greva continuă”, a spus un alt lider sindical.

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

Oferta Guvernului a fost prezentată astăzi de purtătorul de cuvânt, Dan Cărbunaru. Pentru personalul didactic și pentru personalul didactic auxiliar, Guvernul s-a arătat dispus să ofere, în luna iunie a acestui an, suma de 1.000 de lei, sumă forfetară, sumă ce ar fi urmat să intre pe un card emis după modelul cardurilor pentru energie, pe care românii deja le-au folosit pentru a-și putea achita facturile la energie. Pe acest card ar fi urmat să fie încărcate următoarele sume: 1.000 de lei pentru personalul didactic și personalul didactic auxiliar în luna iunie – sumă forfetară care poate fi folosită, urmând ca în luna octombrie a acestui an pe același card să fie încărcată suma de 1.500 de lei, din care 500 de lei reprezintă suma forfetară, iar diferența de 1.000 de lei sunt bani pentru susținerea activității didactice, activității curente de lucru ale personalului din sistemul de învățământ.

În ceea ce privește personalul nedidactic, în lunile iunie și octombrie vor fi încărcate pe același tip de carduri sumele de 500 de lei în iunie și alte 500 de lei în luna octombrie. Dintre acestea, suma de 150 de lei vor reprezenta în fiecare caz suma forfetară.

Mii de sindicaliști din învățământ protestează astăzi în Piața Victoriei. Este a patra zi de grevă generală.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/