Spectacol stradal de poezie susținut de studenți actori ai Facultății de Muzică și Teatru de la UVT

gladiatorii
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Piața Sf. Gheorghe din Timișoara se transformă joi, de la ora 21, într-o sală de teatru în aer liber. Spectacolul stradal de poezie „Balcoolaurul și gladiautorii” este realizat după volumul „Cuprins: Cenaclul Pavel Dan 55”, o antologie de Eugen Bunaru.

Premiera spectacolului are loc cu prilejul celei de-a 65-a aniversări a Cenaclului „Pavel Dan” al Casei de Cultură a Studenților din Timișoara, un cenaclu legat organic de Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a UVT.

Interpreții, printre care se numără Bogdan Spiridon și 13 studenți-actori din cadrul Facultății de Muzică și Teatru-UVT, vor fi acompaniați de un design de lumini realizat de Florian Putere, un design de sunet creat de Sebastian Hamburger, iar conceptul costumației va fi semnat de Gabriela Strugari. Scenariul și regia artistică sunt realizate de Sabin Popescu.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

Evenimentul are un caracter interdisciplinar, fiind o colaborare între Facultatea de Muzică și Teatru și Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, alături de specialiști din domeniul teatrului. De asemenea, este implicat cel mai longeviv cenaclu literar din țară, Cenaclul „Pavel Dan”.

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/