Profesor bătut de elev! Admonestat că fumează, a decis să aplice o corecție propriului profesor

Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj se confruntă în această perioadă cu o situație deosebit de neplăcută.

Joi, 10 octombrie, în incinta școlii a avut loc un incident violent, avându-i drept protagoniști pe un profesor și un elev. Altercația ar fi pornit într-o pauză, iar potrivit martorilor, elevul a fost enervat de faptul că dascălul i-a atras atenția cu privire la faptul că fuma.

De aici și până la violența fizică a fost doar un pas, adolescentul în vârstă de 16 ani tăbărând cu pumnii pe profesor, cel din urmă având nevoie de ambulanță și îngrijiri medicale. Deși a fost victimă a agresiunii, tot profesorul este cel care va fi cercetat disciplinar.

„Incidentul a avut loc în pauză, în cursul zilei de ieri (n.r. joi, 10 octombrie). Din cele relatate de doamna director, profesorul urmează să fie introdus în Comisie de cercetare disciplinară. Din filmare se înțelege că primul care a lovit a fost colegul nostru. Precizez că nu am văzut încă filmarea și nu pot confirma în mod sigur cele relatate de doamna director. Aștept, sub semnătură, informarea dumneaei. Ambii se pare că s-au lovit. Tânărul este în clasa a IX-a, aflat în plasament, din câte am înțeles, repetent, venit din Timișoara, probabil ca instituire a formei de plasament. E un copil cu multe probleme, variate, nu doar de disciplină”, a declarat Aura Danielescu, inspector școlar general de Timiș.

Incidentul va fi analizat și se vor lua măsuri, conform regulamentelor școlare.

upt 1000x100