Expertiză pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva!

CNAIR a semnat la începutul săptămânii un contract de 133.000 de lei cu Iptana SA pentru atribuirea serviciilor de expertiză aferente lucrărilor de pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva. 

În conformitate cu prevederile contractului, expertiza va dura de 40 de zile. În baza acesteia vor fi identificate soluțiile tehnice de remediere a neconformităților identidicate pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva.

CNAIR a executat la jumătatea lunii septembrie garanția constructorului lotului 3 al autostrăzii, înainte de pronunțarea deciziei tribunalului prin care se suspenda executarea. La finele lunii august ministrul Cuc a decis rezilierea contractului cu constructorul spaniol, după identificarea a 60 de neconformităţi, printre care cedări de terasament sau fisuri longitudinale şi transversale. Compania de Autostrăzi a emis o factură de penalităţi pentru neremedierea unor conformităţi în timpii în care trebuiau să remedieze şi pentru întârzierile din contract, în valoare de 73 de milioane de lei, iar valoarea garanţiei de bună execuţie a contractului este de 58 de milioane de lei.