Guvernul Dăncilă a devenit istorie! Moțiunea de cenzură a fost adoptată!

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată astăzi în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului cu 238 de voturi pentru.

Moțiunea de cenzură a fost dezbătută în plenul reunit al Parlamentului. Votul a fost unul secret, cu bile. Prin urmare, dacă moțiunea de cenzură a fost adoptată de către Legislativ, atunci este retras votul de încredere al Parlamentului pentru Guvern.

Potrivit Legii 90/2001 privind funcționarea Guvernului și a ministerelor, principala consecință este aceea că Executivul nu mai poate emite ordonanțe de urgență sau propuneri legislative către Parlament.

La întrunirea de astăzi au fost prezenți 399 de parlamentari, însă și-au exprimat votul doar 245 dintre ei. Trei voturi au fost anulate, iar 4 au fost împotriva moțiunii. Cele 238 de voturi pentru au fost suficiente pentru demiterea Guvernului Dăncilă.

Viorica Dăncilă a declarat că nu va face un pas în spate de la șefia PSD și nu are ce să își reproșeze. Liderul social-democrat a precizat că, alături de colegi, a adoptat măsuri bune pentru populație și a ținut echipa PSD unită, după rezultatul la europarlamentare.