Marilen Pirtea, viitorul ministru al Educației? Robu îl susține!

După ce Guvernul Dăncilă a fost dat jos prin moțiune de cenzură, acum PNL și celelalte partide poartă discuții pentru un nou executiv. Una dintre propunerile pentru Ministerul Educației și Cercetării este Raluca Turcan, dar Nicolae Robu are altă propunere: Marilen Pirtea!

Subtil, Robu a dat de înțeles că Turcan nu e cea mai potrivită persoană pentru acest minister. „Doamna Raluca Turcan este o persoană cu o școală bună, o prestație politică foarte bună. Sigur, eu am o altă opțiune pentru fotoliul de ministru al Educației, dar eu nu sunt decident. Asta nu înseamnă că nu am o părere bună despre Raluca Turcan. Am o părere bună, are prestații bune în discursul politic. Dar eu, ca universitar, aș vrea un universitar pe această poziție”, a spus Robu.

Fost rector la UPT, Robu îl propune pe rectorul UVT la șefia învățământului. „Evident, eu îl voi susține pe domnul rector Marilen Pirtea pentru un asemenea protocol. În zona de unde vine este super apreciat, mi se pare că are cunoașterea necesară pentru a fi un bun ministru, are cunoaștere și experiență acolo, în interiorul Ministerului”, a mai spus Nicolae Robu, președinte al PNL Timiș.