Consiliul Județean promite încă 4 kilometri de asfalt

O nouă legătură rapidă, sigură și confortabilă cu Timișoara. Așa descrie președintele Consiliului Județean Timiș noul drum de 4 kilometri pe care s-a dat startul lucrărilor de reabilitare.

Consiliul Județean Timiș anunță asfaltarea unui nou drum pe care, spune președintele Călin Dobra, îl frecventează muncitorii care vin din localitățile județului în Timișoara. Este vorba despre Drumul Județean 592B, între Șipet și Folea, pe o lungime de 4,14 km, o legătură importantă cu Drumul Național Timișoara – Moravița.

În prezent, drumul este pietruit, creând un disconfort sporit trecătorilor, dar și locuitorilor din cauza prafului și a noroiului. Prin proiectul de asfaltare se prevede o creștere economică, dar și îmbunătățirea condițiilor de viață pentru oamenii din Șipet și Folea, mai ales prin amenajarea acceselor la proprietățile existente în intravilanul localității Folea.

„În ultimii doi ani, am reușit să reducem considerabil numărul de drumuri de piatră din județ. Acum se lucrează o legătură importantă cu DN59, prin care mii de timișeni vor putea ajunge mai ușor la Timișoara. În contextul în care orașul își atrage o bună parte din forța de muncă din județ, este important ca oamenii să aibă legături rapide, sigure și confortabile către locurile de muncă”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 3,7 milioane de lei, proiectul fiind finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, dar și de la bugetul județean.

„Constructorul lucrează în acest moment la stabilizarea drumului, asfaltul urmând să fie turnat cel mai probabil în primăvară, în cazul în care vom avea parte de o iarnă timpurie”, transmite Călin Dobra.