Produsele delicioase din Banat, vinul de Silagiu și ceramica de Făget au ajuns la Praga. România, promovată la ambasada din Cehia

Banatul de câmpie a fost promovat cum se cuvine miercuri la Ambasada României la Praga, cu ocazia unui eveniment la care au participat reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Județul a fost promovat sub toate aspectele în capitala Boemiei, din punct de vedere economic, cultural, dar și artistic.

Reprezentanții CCIAT s-au întâlnit cu reprezentanții Camerei de Comerț Regională Boemia Centrală. Cu această ocazie, președintele executiv Florica Chiriță a discutat cu „omologul” ceh, Ivana Chottova despre o colaborare între cele două camere de comerț. Invitații din mediul economic, diplomatic și cultural din capitala Cehiei au aflat informații despre potențialul de business din vestul României, despre programul Timișoara 2021 și despre oportunitățile turistice ale Banatului. Cehii au avut ocazia să deguste produse tradiționale din programul „Mic dejun la Margina”, vinul de Silagiu sau mierea de la Terra Apis și au avut ocazia să vadă ceramica de Făget.

Practic, evenimentul din Praga a fost primul dintr-o serie de întâlniri ale CCIAT în Cehia. Următoarele vizite vor fi în orașele Plzen și Karlovy Vary. Din Timișoara, la eveniment au participat lorica Chiriță, Președinte Executiv al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Horațiu Rada, Președintele Consiliului Director al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, Delia Barbu, Director executiv al Asociației de Promovare și Dezvoltare a Turismului Timiș și companii din județ care și-au prezentat produsele și au explorat posibilitatea unei intrări pe piața ceh.

Întâlnirea a fost mijlocită de Excelența Sa Ambasadorul României la Praga,  Carmen Burlacu și Biroul de Promovare Comercial-Economică la Praga, prin Ministru Consilier Sorin Toader.