„Procurorul lui Frunzăverde” de la DNA Timișoara, cercetat de Inspecția Judiciară!

Procurorul DNA Lucian Dolcu, cel care a stârpit mai mulți corupți din instituțiile publice din Caraș-Severin, a intrat în atenția Inspecției Judiciare ca urmare a unor „dezvăluiri” de presă.

În urma mai multor materiale apărute în presa centrală despre modul de lucru al lui Lucian Dolcu, în care se insinua că „procurorul lui Frunzăverde” ar fi intimidat martori pentru a obține denunțuri, Inspecția Judiciară a început o lucrare vizând activitatea procurorului Lucian Dolcu de la Direcția Națională Anticorupție Serviciul Teritorial Timișoara.

Procurorul care i-a băgat la pușcărie pe marii corupți din Caraș-Severin, precum Romică Anculia, Ianăș Roșeți, Ionesie Ghiorghioni sau Mihai Stepanescu, a stârnit „interesul” mai multor publicații centrale care insinuau că denunțurile obținute de Dolcu ar fi oarecum forțate.

Direcția de Inspecție Judiciară pentru procurori a preluat lucrarea și a făcut verificări prealabile cu privire la faptele sesizate în articole de presă pentru a stabili dacă există indiciile săvârșirii vreunei abateri disciplinare, a transmis Inspecția Judiciară. După verificări temeinice, „la data de 25 aprilie 2017, Inspecția Judiciară a dispus clasarea lucrării ce avea ca obiect aspectele descrise deoarece nu s-au conturat indiciile comiterii vreunei abateri disciplinare de către procurorul Lucian Dolcu”, a transmis pentru expressdebanat.ro Biroul de presă și infomații publice al DNA.

Ar mai fi de precizat doar faptul că „procurorul lui Frunzăverde” nu e de fapt procurorul lui Frunzăverde. Procurorul DNA Lucian Dolcu nu este cel care a instrumentat dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, așa cum greșit s-a reținut în presa centrală.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/