Procurorul Bucurică, din nou la Inspecția Judiciară! Dosarele penale deschise de fostul avocat Drugărin, clasate unul după altul!

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, George Bucurică, în prezent procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, e cercetat din nou de Inspecția Judiciară, care numai ce sesizase Consiliul Superior al Magistraturii cu o acțiune disciplinară împotriva magistratului!

După ce Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de George Bucurică pentru „manifestări care ar aduce atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu şi nerespectarea îndatoririi de a se abţine, atunci când procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa“, în urma controlului dispus de procurorul general al României la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița s-a ajuns, de asemenea, la sesizarea Inspecției Judiciare „în vederea verificărilor prealabile necesare sub aspectul comiterii abaterii disciplinare prev. de art. 99 lit. m din Legea nr. 303/20014 privind statutul judecătorilor și procurorilor”.

Imediat după apariția în presă a scandalului mediatic cu privire la prim-procurorul George Bucurică, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis o echipă de control la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița. „Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat un dosar de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița instrumentat de procurorul Bucurică Radu George, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin”, ne-a explicat Ministerul Public, dosar la care se lucrează în continuare. De asemenea, controlul dispus a identificat și câteva probleme administrative, ce țin de raporturile ierarhice, nu de modul în care procurorul a instrumentat anchetele. Mai exact, procurorii Ministerului Public au considerat că, în activitatea de prim-procuror, Bucurică nu ar fi răspuns unor solicitări trimise de superiorii săi ierarhici, privind unele date statistice. Practic, din acțiunea disciplinară rezultă că inspectorii judiciari au clasat sesizarea venită de la Parchetul General, însă l-au considerat sancționabil disciplinar pe procurorul Bucurică pentru alte fapte reținute.

leader board 728 x 90 px

Aproape în același timp, magistratul a aflat soluția în dosarul penal deschis ca urmare a plângerii venite din partea fostului avocat Teofil Drugărin, cu care Bucurică se află într-un scandal binecunoscut. Drugărin îl acuza pe procuror că ar fi agresat mai multe minore într-o tabără școlară. „Din materialul probator administrat în cauză nu rezultă date sau indicii temeinice care să confirme săvârșirea infracțiunilor reclamate, motiv pentru care se va dispune clasarea”, se arată în Ordonanța Parchetului General. Nu este prima plângere penală formulată de Teofil Drugărin împotriva procurorului care are un astfel de rezultat. George Bucurică va da însă socoteală Consiliului Superior al Magistraturii pentru cele constatate de Inspecția Judiciară și, posibil, pentru cele pe care inspectorii le verifică acum la sesizarea Parchetului General! Magistratul și-a susținut în permanență nevinovăția și a vorbit despre presiuni și intimidări care ar avea drept scop scoaterea sa din anumite dosare penale pe care le avea în instrumentare.