Justiţia, îngenuncheată la modul penal! Mălin Bot: „PSD-ul este acum în locul USL-ului din 2012!“

Laura Codruţa Kovesi, revocată forţat din funcţie. Legile justiţiei, modificate în favoarea penalilor din politică. „Responsabil pentru răul în care ne aflăm acum este în mare parte Traian Băsescu“, a declarat pentru Express de Banat jurnalistul Mălin Bot, care face o paralelă inedită între PSD-ul din 2018 şi USL-ul din 2012.

Adversar declarat al partidului condus de Liviu Dragnea, jurnalistul reşiţean Mălin Bot consideră că PSD-ul de-acum se comportă exact ca USL-ul (alianţa PSD-ACD) din urmă cu 6-7 ani.

„În 2012, când s-a dat marea bătălie USL-Băsescu, eu am fost de partea lui Traian Băsescu. Dar eu nu l-am apărat pe Băsescu pentru el, ca persoană. Ci pentru că atunci se întâmpla exact ce se întâmplă acum. Exact acelaşi lucru! Dan Voiculescu se apropia de puşcărie, ştia ce-a făcut, ştia că-i condamnat, i-a pus laolaltă pe Victor Ponta şi pe Crin Antonescu, a creat USL-ul şi vroiau să stopeze tot şi să dea legi ca să scape ei de puşcărie. Era exact acelaşi lucru ca acum! Dragnea este acum în locul lui Voiculescu. PSD-ul este acum în locul USL-ului din 2012“, este de părere Mălin Bot.

Acesta aminteşte că în acea perioadă lucra în presa online, ca şi coordonator la Adevărul şi Evenimentul Zilei. „Astfel, am ajuns să am contact foarte direct cu acest aşa-zis public băsist. Şi-n perioada alegerilor parlamentare i-am văzut că nu s-au mai dus la vot, din cauza dezamăgirii pe care le-a creat-o Traian Băsescu. Deci el a jucat un rol uriaş în crearea absenteismului de care Dragnea a avut nevoie ca să acapareze majoritatea parlamentară“, spune Mălin Bot, în condiţiile în care PSD a obţinut 45% din voturi la alegerile parlamentare din 2016, însă dintr-o prezenţă la vot de numai 39,5%. Altfel zis, PSD a avut de partea sa doar 17-18% din totalul persoanelor cu drept de vot, suficient pentru a-şi asigura, în condiţii de absenteism masiv, aproape 50% din mandatele parlamentare.

După acele alegeri din 2016, „din păcate, Băsescu a jucat un rol foarte important în oferirea către PSD, pe tavă, a mecanismelor juridice prin care să distrugă buna funcţionare a luptei anticorupţie. Toată povestea cu desecretizarea protocoalelor de la Băsescu vine! Şi v-o spun asta cu certitudine, pentru că o ştiu dintr-o discuţie cu el de la finalul mandatului de preşedinte. Şi, după doi ani de zile, subiectul a apărut aparent din alte părţi. Dar de la Băsescu a venit“, afirmă categoric jurnalistul bănăţean.

Cheia asaltului reuşit asupra Justiţiei lansat în februarie 2017 de PSD-ul condus de Dragnea, care a dus ieri la înlăturarea pe căi politice de la şefia DNA a Laurei Codruţa Kovesi, a fost oferită aşadar de Traian Băsescu lui Liviu Dragnea. „Băsescu a fost în spatele întregului mecanism prin care Dragnea a reuşit să ştie exact unde să lucreze. Pentru că Dragnea nu ştia, el a deschis capota şi se uita la motor ca prostul. Dar a venit mecanicul şi cel care a proiectat motorul şi care a văzut cum s-a construit. Şi i-a spus lui Dragnea, uite, vezi, scoţi şurubul ăla de-acolo, tai cureaua aia de-acolo şi scoţi fişa asta de-acolo. Şi maşina nu mai merge. Asta s-a întâmplat“, a mai spus Mălin Bot, într-un interviu acordat în redacţia Express de Banat.

Interviu Express – jurnalistul Mălin Bot

Curajosul jurnalist Mălin Bot, după întâlnirea cu reșițenii, povestește despre experiența din Piața Victoriei.

Gepostet von Express de Banat am Dienstag, 26. Juni 2018