Procurorii bănățeni, scoși din nou în stradă de OUG 7! „O justiție subordonată politic nu poate exista într-un stat de drept!”

30 de procurori din Timișoara, dar și câțiva din Caraș-Severin, au protestat și astăzi față de modificările aduse Legilor Justiției prin Ordonanță a Guvernului Dăncilă!

În aplauzele câtorva timișoreni, aproape 30 de magistrați au întrerupt astăzi programul de lucru și au ieșit, pentru 15 minute, în fața Palatului Dicasterial din centrul Timișoarei. Sunt nemulțumiți pentru că, spun ei, prin această ordonanță, justiția este subordonată politicului. A fost o manifestare tăcută, dar care a transmis un mesaj clar. Ministrul Tudorel Toader îi „vinde” pe magistrați și-i subjugă politicienilor!

Un protest similar, chiar dacă de mai mică amploare, a avut loc și în fața Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin. „Eu și colegii mei ne-am exprimat dezaprobarea față de aceste modificări intempestive ale legilor justiției. Fiecare dintre noi alege modul în care să-și exteriorizeze această nemulțumire. Din punctul meu de vedere, trebuie să manifestăm și prin prezența noastră în spațiul public având în vedere că se invocă de către Executiv că magistrații ar fi de acord cu aceste modificări și chiar că le-ar fi solicitat ei. Nimic mai fals! Din punctul meu de vedere și al colegilor mei, modificările au ca unic scop subordonarea legilor justiției factorului politic. Cu această chestiune nu putem fi de acord. O justiție subordonată politic, subordonată Executivului, nu poate exista într-un stat de drept! Se încalcă principiul separației puterilor în stat. Forma mea de protest este una individuală, însă colegii mei au adoptat în adunările generale o hotărâre prin care își exprimă dezacordul cu privire la aceste modificări ale legilor justiției”, a declarat procurorul George Bucurică pentru expressdebanat.ro.