Întreaga avere a lui Puiu Cenda a ajuns pe mâini străine, după multe combinații suspecte și ilegale. Procurorii au dispus acum începerea urmăririi penale față de Gabriela Ghinea, femeia pe care Puiu Cenda o acuză că l-ar fi lăsat lefter.
Express de Banat a relatat în exclusivitate povestea lui Puiu Cenda, omul de afaceri care după ce a muncit o viață întreagă a rămas fără bunuri în urma unor șmenuri operate în acte de consiliera sa juridică, ajutată de mai mulți complici. Acesta a bătut la ușa tuturor instituțiilor statului, iar acum pe rolul instanțelor de judecată se află și 2 procese în acest sens. Bărbatul țepuit vrea să-și recupereze vila, un apartament, un teren de circa 10 hectare şi brutăria societăţii sale. Între timp însă s-au sesizat și organele statului, pentru că întregul context în care s-au petrecut aceste lucruri este extrem de complicat și are iz penal.
Prin urmare, procurorii au reținut-o pe Gabriela Ghinea pentru 24 de ore, iar acum o acuză că în perioada august 2014-martie 2015 suspecta, în calitate de consilier juridic al unei societăţi comerciale, şi suspectul Viorel Pruiu l-au determinat pe Vasile Cenda, administratorul firmei, să semneze mai multe înscrisuri în alb sub pretextul că sunt necesare soluţionării unor litigii şi prin intermediul unor persoane interpuse a intrat în posesia tuturor bunurilor mobile şi imobile ale societăţii comerciale la care era angajată, prejudiciul estimat ridicându-se la 100.000 euro.
Așadar, la începutul lunii iulie, împotriva mediatoarei a fost luată măsura reţinerii pe timp de 24 de ore. Aceeași măsură s-a dispus și față de Viorel Pruiu. Ulterior, s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de mediatoare şi s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de aceasta pe o perioadă de 60 zile.
„Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal, care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”, explică procurorii în comunicatul de presă al Ministerului Public.
Ghinea nu recunoaște nimic!
Reamintim că pe lângă plângerea penală formulată la DIICOT Puiu Cenda a deschis şi două acţiuni în instanţă, prin care cere anularea tuturor actelor prin care a fost lăsat în fundul gol. Interesant este că femeia acuzată că i-a furat averea habar nu are de aceste lucruri. „Eu nu ştiu despre ce vorbiţi. Eu nu am cunoştinţă de aşa ceva”, a fost prima reacţie a Gabrielei Ghinea când au contactat-o reporterii Express de Banat la începutul lunii mai. Întrebând-o dacă e proprietară în momentul de faţă pe mare parte din averea afaceristului, aceasta a spus: „Asta e problema dânsului. Eu am cumpărat doar imobilele, nu societatea. Nu văd care e legătura, nu ştiu despre ce vorbiţi. Habar nu am ce vorbiţi. Ar fi bine să ne întâlnim faţă în faţă, că prin telefon… poate să fie şi o glumă proastă. Eu cu dânsul am mai comunicat, am mai vorbit, dar nu am cunoştinţă despre aşa ceva. Dacă eram citată, ştiam de proces!” Ulterior, Gabriela Ghinea nu a mai dat niciun semn de viaţă, iar la telefonul domniei sale a răspuns o altă persoană.
La fel de usor, e posibil ca acest individ sa-si fi instrainat bunurile (activele) din patrimoniu catre suspecta (inculpata) in scopul de a eluda eventualii creditori. Foarte multi oameni de afaceri “isi trec averea” pe numele unor apropiati pentru a evita eventuala urmarire silita a acestora, in caz de incapacitate de plata. In aceasta situatie, este evident ca nu avem de a face cu o inselaciune, ci doar cu o simulatie (in sensul dispozitiilor de drept civil), victima (dl Cenda) dandu-si acordul in ceea ce priveste intreaga operatiune (donatia deghizata, cat si vanzarea bunurilor – actul public).
Mai mult, e putin cam incredibila povestea victimei (ca a fost drogat, ca nu a stiut ce face, etc.), mai ales din cauza faptului ca nu o poate dovedi.
Organele de cercetare penala ar trebui sa fie mai atente cu privire la sesizarile facute de aceste asa-zise victime, altfel, se vor trezi cu plangeri penale facute de toti vanzatorii care nu mai sunt acum multumiti de afacerea facuta.