Pedepsele pentru cel mai șpăgar doctor vin pe bandă rulantă!  

Medicul condamnat pentru un număr record de infracțiuni, peste 300, își află pedepsele de la o lună la alta. Ba mai mult, instanțele au început să anuleze pedepsele date anterior. Una peste alta, cea mai recentă pedeapsă aplicată de Tribunalul Caraș-Severin se ridică la 3 ani de închisoare.

În soluția pe scurt, magistrații instanței cărășene explică faptul că l-au condamnat pe inculpatul Sebastian Telbis la trei ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată. În acest dosar este vorba despre nu mai puțin de 21 de acte materiale, spre deosebire de un alt dosar, judecat de Tribunalul Arad, în care doctorul figurează cu 291 de acte materiale. Pe durata celor 3 ani, Telbis are parte și de mai multe interdicții, așa cum prevede legea. Din această perioadă însă se scade cea petrecută de medic după gratii, care a debutat odată cu reținerea lui, pe data de 13 martie 2014.

În plus, Tribunalul Caraș-Severin a anulat mandatul de executare a pedepsei închisorii, din luna martie 2015, emis de instanța arădeană și confirmat de Curtea de Apel Timișoara, și a dispus emiterea unui nou mandat. Pe lângă ceea ce i s-a confiscat anterior, judecătorii îl mai lasă pe Telbis fără suma de 1.050 euro, 1.280 lei şi 50 lei, contravaloarea unei sticle de whisky, pentru 21 de acte materiale care compun conţinutul constitutiv al infracţiunii de luare de mită în formă continuată cu care a fost sesizat tribunalul.

Totodată, mai obligă inculpatul la plata sumei de 1.200 lei, cheltuieli judiciare. Decizia mai poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.