„Împăratul” din Valea Bistrei, pedepsit că și-a dat singur locuință ANL!

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Iancu Simion-Simi, fost primar al oraşului Oţelu-Roşu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese.

În rechizitoriul întocmit, procurorii precizează faptul că pe data de 9 noiembrie 2010 Iancu Simion-Simi, în calitate de primar al oraşului Oţelu-Roşu şi preşedinte al comisiei de distribuire a locuinţelor ANL, a dispus întocmirea documentaţiei de închiriere a unui apartament ANL între Primăria Oţelu-Roşu şi el însuşi, contractul de închiriere şi fişa de calcul fiind semnate, în absenţa sa, de către viceprimarul oraşului.

Ulterior, la data de 30 decembrie 2010, inculpatul Iancu Simion-Simi a dispus încheierea unui contract de închiriere pentru o altă locuinţă ANL, între Primăria Oţelu Roşu şi viceprimarul oraşului Oţelu-Roşu, pe care l-a semnat, deşi beneficiase anterior de foloase din partea acestuia.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Caransebeş. „Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Public.