Procurorii DNA se tem că Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda ar putea fugi din România

Judecaţi pentru fapte de corupţie după o afacere murdară pe de urma căreia statul român ar fi urmat să fie fraudat cu 60 de milioane de euro, foştii directori ai UCM Reşiţa intenţionează să părăsească ţară, numai că instanţa s-a opus până acum de fiecare dată.

Nu mai puţin de 16 termene s-au consumat deja în procesul în care Adrian Chebuţiu, Adrian Preda, omul de afaceri Said Baaklini şi directorul Direcţiei Domenii Portuare Constanţa, Eugen Bogatu, răspund pentru mai multe infracţiuni de corupţie, dar deocamdată nu s-a intrat pe fondul cauzei. Inculpaţii sunt mai preocupaţi de ridicarea tuturor măsurilor preventive luate faţă de ei decât de urgentarea pronunţării sentinţei şi de demonstrarea nevinovăţiei lor, pe care şi-au susţinut-o încă din momentul percheziţiilor domiciliare.

După o vreme petrecută în spatele gratiilor, în stare de arest preventiv, Chebuţiu, Preda, Baaklini şi Bogatu au tot cerut magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1 înlocuirea sau revocarea măsurii prin care li se interzice să părăsească ţara. De un nou refuz s-au lovit chiar ieri. Instanţa a respins cererea de încuviinţare a părăsirii temporare a ţării formulată de Eugen Bogatu ca neîntemeiată şi, totodată, a respins cererile de revocare a măsurii obligării de a nu părăsi ţara formulate de Chebuţiu şi Preda, tot ca neîntemeiate. Procurorii au pus concluzii de respingere, temându-se că, odată trecuţi graniţele ţării, inculpaţii s-ar putea sustrage judecăţii.

Comments

  1. Bono says:

    O ard aiurea si magistratii. Atat cat il stiu eu, Adi Chebutiu este un om de onoare si nu ar fugi ca un las sau ultimul pungas.