Daune de peste 100.000 de euro!

Doru Daş a stat doar trei luni în arest preventiv după ce a trecut cu maşina peste un tânăr din Oraviţa, dar a fost obligat de instanţă la plata unor importante sume de bani, reprezentând daune morale şi materiale.

Judecătoria Oraviţa l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pe jandarmul timişorean care a urcat beat la volan, a trecut cu maşina peste tânărul de 20 de ani, a fugit de la locul accidentului şi a încercat să dea vina pe iubita sa aflată pe scaunul din dreapta. În plus, Doru Marius Daş a fost obligat să plătească, în solidar cu societatea de asigurare, 43.090 lei, cu titlul de daune materiale, şi suma de 50.000 de euro, cu titlu de daune morale. Mult prea puţin în opinia familiei îndurerate, care a declarat recurs. Cale de atac a formulat şi Ministerul Public, dar şi societatea de asigurare.

Curtea de Apel Timişoara a respins ca inadmisibil recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa şi a respins ca nefondat recursul declarat de asigurătorul SC Euroins România Asigurare – Reasigurare SA împotriva sentinţei pronunţată de Judecătoria Oraviţa. A admis, în schimb, recursul declarat de părţile civile Lala Luminiţa Nicoleta, Roşca Maria Mirela, Ursu Angelica Didina, Ursu Constantin şi Ursu Dumitru împotriva aceleiaşi sentinţe. Instanţa a casat sentinţa recurată în latură civilă şi, rejudecând, l-a obligat pe inculpat alături de asigurător la plata sumei de 30.000 euro către partea civilă Ursu Dumitru şi câte 20000 euro către părţile civile civile Lala Luminiţa Nicoleta, Roşca Maria Mirela, Ursu Angelica Didina, Ursu Constantin, reprezentând daune morale.

“Daunele, fie ele în cuantumul stabilit de instanţă sau mai mari de atât, nu pot compensa trauma familiei care şi-a pierdut copilul şi fratele la numai 20 de ani”, Loredana Sabo, avocata familiei victimei.