Traficanţii din Caransebeş rămân în arest

Cei cinci bărbaţi arestaţi preventiv în urma descinderilor procurorilor şi mascaţilor de la Crimă Organizată din urmă cu trei săptămâni vin astăzi în sala de judecată a Tribunalului Caraş-Severin deoarece mandatele emise pe numele lor expiră în câteva zile.

 

UPDATE

Tribunalul Caraș-Severin a admis cererea Ministerului Public – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin şi, în consecinţă a dispus prelungirea arestării preventive a inculpaţilor pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 27 aprilie 2012 până la data de 26 mai 2012, inclusiv.Instanţa a respins cererile formulate de apărătorii aleşi ai inculpaţilor Băran şi Berari privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara sau localitatea.

Încătuşaţi şi trimişi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Caraş-Severin, Puiu şi Darius Stănescu, Sergiu Totor, Daniel Băran şi Daniel Berari nu i-au convins pe procurori în timpul audierilor că merită să fie cercetaţi în stare de libertate. Ministerul Public a solicitat instanţei de judecată prelungirea măsurilor preventive luate faţă de cei cinci traficanţi de droguri.
Operaţiunea ,,ALCATRAZ” a avut ca scop anihilarea unui grup infracţional organizat, specializat în traficul de droguri de risc şi mare risc precum şi cu etnobnotanice. „Au fost efectuate un număr de 9 descinderi domiciliare pe raza localităţilor Caransebeş şi Oţelu Roşu, la locuinţele unor tineri suspectaţi de astfel de activităţi infracţionale. Au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin nouă persoane faţă de care se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunilor de: constituire de grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc și organizarea traficului de droguri”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin. Au fost arestaţi doar cei cinci, Darius Stănescu fiind reţinut după ce a fost dat în urmărire generală.
Revenim cu amănunte!