O excepţie invocată de apărătorii unora dintre cei 28 de inculpaţi a făcut ca dosarul în care este investigat furtul a mii de tone de fier din patrimoniul fostei întreprinderi miniere să ajungă din nou la Parchet.
La începutul lunii octombrie a anului trecut, la Judecătoria Moldova Nouă s-a consumat primul termen al procesului în care au calitatea de inculpaţi şi sunt acuzaţi de complicitatea la furt calificat şi doi poliţişti. Aceştia, în loc să pună capăt fenomenului infracţional, au stat de şase şi s-au asigurat că hoţii transportă fierul la centrele de colectare fără să-i deranjeze cineva. Pronunţarea sentinţei în acest caz va întârzia, deoarece avocaţii inculpaţilor au găsit tertipuri prin care instanţa a fost obligată să retrimită dosarul procurorului de caz. “S-au admis excepţiile invocate de către mine, excepţii ce vizau nulitatea urmăririi penale şi implicit a actului de sesizare a instanţei, Judecătoria Moldova Nouă constantând că nu a fost sesizată legal”, a precizat avocatul Bolosin. “Instanţa dispune în baza art. 300 Cod procedură penală şi art. 332 Cod procedură penală, restituirea întregii cauze la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, pentru refacerea urmăririi penale şi a actului de sesizare, cu respectarea competenţei după materie”, se arată în încheierea Judecătoriei Moldova Nouă.
Ministerul Public a făcut recurs, considerând că urmărirea penală s-a făcut ca la carte. Ce se va întâmpla cu dosarul urmează să stabilească Tribunalul Caraş-Severin.