Maximum cinci ani de puşcărie pentru Mândriloiu!

Temutul Dan Mândriloiu şi locotenenţii săi, Alin Hoţa şi Dan Ivănescu, se pot întoarce acasă mai devreme decât s-ar aştepta oricine în condiţiile în care sunt acuzaţi de infracţiuni deosebit de grave, care au generat un sentiment de insecuritate în societate.  

Sunt acuzaţi că au şantajat oameni de afaceri din Reşiţa, ameninţându-i cu acte de violenţă. Le-au arătat arme de foc pentru a fi mai convingători şi chiar au tras cu pistolul asupra unui autoturism. Au ruinat o familie, spun procurorii, obligând-o la plata unor sume uriaşe. Mândriloiu şi Ivănescu au mai fost închişi pentru executarea unui bişniţar în mijlocul străzii.

Au toate şansele să se întoarcă în puşcărie, dar pedepsele pe care le riscă sunt mici, astfel că nu vor petrece prea mult timp după gratii. “Pentru infracţiunea cea mai gravă, şi anume cea de instigare la distrugere, în formă calificată, inculpatul Mândriloiu a primit scoatere de sub urmărirea penală. Practic, în momentul de faţă, încadrările sunt între unu şi cinci ani. Asta pentru că infracţiunea de constituire a unui grup infracţional nu poate depăşi pedeapsa principală, care e până la cinci ani, în speţă, şantaj şi instigare la folosire de armă letală fără forme legale”, a explicat avocatul Cosmin Bolosin.

Până acum, Mândriloiu, Hoţa şi Ivănescu nu au colaborat cu organele de cercetare penală şi e greu de crezut că o vor face de acum încolo. În schimb, şi-ar putea recunoaşte faptele înainte de citirea actului de sesizare a instanţei. Asta le-ar reduce limitele de pedeapsă cu o treime, ceea ce înseamnă că maximul pedepsei ar ajunge la trei ani şi patru luni de închisoare.