Gruparea temutului Condraş scapă de puşcărie!

Curtea de Apel Timişoara a arătat maximă clemenţă faţă de contrabandiştii de ţigări din Oraviţa, Ciudanoviţa şi Petrilova, care au constituit, la iniţiativa omului de afaceri Gabriel Condraş, un grup infracţional organizat.

Tribunalul Caraş-Severin i-a pedepsit exemplar pe Gabriel Condraş, concubina acestuia, Loredana Jurcă, şi locotenenţii lor, Alexandru Dreşcan, Bogdan Luţu, Florin Nicola şi Florin Zgribuţ. Doar acesta din urmă a primit o pedeapsă cu suspendare, deoarece el a avut cea mai mică implicare în grupul infracţional şi, în plus, a ajutat organele de cercetare penală să prindă şi alţi infractori.

La Curtea de Apel Timişoara însă, lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată. Liderul grupului, Gabriel Condraş, a primit doar doi ani şi şase luni închisoare, cu trei ani mai puţin decât la prima instanţă. “Instanţa revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei de opt luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 44/19.01.2011 a Judecătoriei Deta, şi dispune executarea în întregime a respectivei pedepse, cumulând-o cu pedeapsa rezultantă, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa totală de trei ani şi  două luni închisoare”, se arată în încheierea Curţii de Apel.

Doar liderul în puşcărie!

Pedepsele au fost reduse şi în cazul celorlalţi inculpaţi, dar cel mai important, a fost schimbată modalitatea de executare a acestora. Loredana Jurcă primise patru ani de puşcărie, Dreşcan, Luţu şi Zgribuţ, câte trei ani şi jumătate, în cazul tuturor cu executare, şi doar Nicola scăpase cu doi ani cu suspendare. Curtea de Apel a redus la doi ani şi jumătate pedeapsa concubinei lui Condraş, la trei ani cele aplicate inculpaţilor Dreşcan, Luţu şi Zgribuţ şi a păstrat condamnare de doi ani aplicată în cazul lui Nicola. “În baza dispoziţiilor art.861 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere privind pe inculpaţii Dreşcan Alexandru Cătălin, Nicola Florin Dan, Jurca Loredana Elena, Luţu Bogdan Ionuţ şi Zgribuţ Florin şi stabileşte termene de supraveghere de 4 ani pentru inculpatul Nicola Florin Dan, de 4 ani şi 6 luni pentru inculpata Jurca Loredana Elena şi de câte 5 ani fiecare pentru ceilalţi inculpaţi, în conformitate cu dispoziţiile art.862 Cod penal”, se precizează în încheierea Curţii de Apel Timişoara. Sentinţa nu e definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.