Chișărău și-a pus întreaga familie să mintă!

explo 1000x200

Autorul accidentului de la Pădureni, Iacob Chișărău, a angrenat întreaga familie în marea sa minciună, potrivit căreia ar fi suferit un atac cerebral la momentul producerii tragediei. Atât soția, cât și sora sa, care s-a aflat în mașină în ziua fatidică, au avut parte de același tratament.

„Express de Banat” v-a prezentat recent modul în care Iacob Chișărău, directorul care a omorât trei tineri, a încercat să îi mintă pe procurori, jucând rolul omului grav bolnav. În ciuda acestui fapt, medicii i-au infirmat în cea mai mare parte așa-zisele suferințe, cu excepția unuia, care a încercat să îi confirme diagnosticul, însă expertizele  ulterioare l-au anulat. Nerăbdător să afle ce îi scrie pe biletul de ieșire din spital, directorul de la Moldomin a sunat-o pe soția sa, imediat după ce a fost audiat de procurori, pe data de 12 mai 2011.

Acesta a verificat telefonic dacă femeia a luat biletul de ieșire din spital, iar la confirmarea interlocutoarei, Chișărău a întrebat-o dacă a citit ce scrie în conținutul acestuia și dacă i se confirmă afecțiunea. „Păi eu zic că da, cât mă pricep, știi”, a spus aceasta, potrivit interceptărilor telefonice ale procurorilor. Răspunsul ei a însemnat, de fapt, că diagnosticul medical de externare este favorabil învinuitului pentru menținerea apărării pe caz fortuit.

Cum a procedat sora lui Chișărău
Ca să se apere mai bine, directorul societății aflate în lichidare a solicitat audierea surorii sale, Carolina Becia. Femeia era pasageră în autoturismul VW Touareg, în momentul producerii accidentului rutier. Din declarația olografă a acesteia, reiese că nu și-ar aminti nimic despre tragedie. În plus, citarea ei ca martor a fost îngreunată de faptul că nu le-a comunicat anchetatorilor adresa unde locuiește. Totodată, la citarea telefonică a refuzat să se prezinte de bunăvoie, fiind necesară emiterea unui mandat de aducere.

„Modul în care aceasta a acționat, dar și refuzul de a da declarație cu privire la împrejurările în care s-a produs tragedia au dat naștere unor suspiciuni asupra apărărilor formulate de învinuit”, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori.

În ciuda modului în care a acționat sora lui Iacob Chișărău, angajații Serviciului de Ambulanță care au ajuns la fața locului le-au declarat anchetatorilor faptul că acesta stătea în picioare, era cooperant, nu prezenta leziuni fizice care să îi pună viața în pericol și nici o stare generală alterată.

Rămâi cu “Express de Banat” pentru noi dezvăluiri în acest dosar!   

 

 

banner 970 x 250