Procesul de producție din fabrica Frigoglass, oprit în urma incendiului. Variantele companiei

Incendiul de la fabrica de echipamente frigorifice comerciale din Parța, județul Timiș, care a avut loc în 5 iunie, a provocat daune grave în primul rând zonei de producție. Societatea a oprit procesul de producție din fabrică și a inițiat planuri de urgență pentru a acoperi cererea clienților de la baza globală de producție.

Compania a transmis că evaluează posibilitatea de a continua la nivel local activitatea de producție într-un spațiu închiriat, cu resurse limitate, și că examinează, în același timp, perspectiva de a reconstrui fabrica în aceeași locație și de a relansa afacerea la scară completă.

„Având în vedere amploarea daunelor, procesul de producție din fabrică a fost oprit și au fost inițiate planuri de urgență pentru a acoperi cererea clienților noștri de la baza noastră globală de producție. Activitatea companiei legată de serviciile aftermarket și piese de schimb, precum și cercetarea și dezvoltarea, serviciul regional de vânzări și serviciile partajate IT nu sunt afectate de acest incident și toți angajații care lucrează în aceste departamente își vor continua activitatea curentă.”, a transmis Frigoglass, printr-un comunicat de presă.

leader board 728 x 90 px

Frigoglass spune că o prioritate maximă este asistarea angajaților al căror loc de muncă a fost afectat de acest incident. Astfel, în cooperare cu trei companii specializate în consultanță și recrutare de personal, compania a lansat un program de plasare de forță de muncă pentru a sprijini toți angajații ale căror posturi au fost afectate, prin identificarea și oferirea de oportunități de angajare pe piața forței de muncă locale.

„În timpul vizitei recente la Timișoara, conducerea executivă a grupului Frigoglass s-a întâlnit cu reprezentanți ai autorităților locale care și-au reafirmat sprijinul total acordat companiei în depășirea acestei situații nefericite.
Pe această cale, dorim să ne exprimăm recunoștința și să le mulțumim din nou autorităților locale, precum și tuturor angajaților și colaboratorilor Frigoglass, pentru sprijinul și înțelegerea lor în acest moment dificil pentru companie. Ne reconfirmăm angajamentul de a merge înainte cu tărie și de a relansa afacerea locală.”, a mai transmis conducerea Frigoglass România.

CITEȘTE ȘI: FOTO. Frigoglass, cuprinsă de flăcări imense. Incendiu puternic în apropierea Timișoarei