O mare companie prezentă în Timișoara își va dubla numărul de ingineri, în următorii trei ani

Compania germană ZF, care are un centru tech deschis în Timișoara, intenționează să-și tripleze numărul de ingineri, în următorii trei ani.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat că o mare companie dorește să-și extindă hub-ul din oraș. Este vorba de ZF, care-și propune să aibă în capitala Banatului un centru de cercetare și dezvoltare în mobilitate electrică și soluții software și hardware pentru vehicule acționate electric.

În următorii trei ani își vor tripla numărul de ingineri care lucrează acum în oraș, cu 100 de angajări pe an. Am avut o discuție imediat după alegeri cu reprezentanții companiei ZF. Aveau de ales între Timișoara și alte orașe din Polonia, Portugalia, Serbia și România și le-am prezentat avantajele noastre: un oraș inovator, cu forță de muncă de înaltă calificare, care aspiră să devină un pol al tehnologiilor verzi și soluțiilor de e-mobilitate. Mă bucur că ZF a ales Timișoara”, a afirmat Dominic Fritz.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat că și Kimball Electronics România, o investiție americană majoră din județ, are planuri de a-și crește capacitatea.

În prezent, unitatea de producție și operațiunile locale gestionează bugete de milioane de euro și asigură peste 400 de locuri de muncă pentru timișeni. Pentru următorii trei ani, compania își propune o creștere treptată către dublarea capacității, colaborarea cu autoritatea județeană contribuind la optimizarea afacerii la nivel regional și la dezvoltarea unei strategii realiste de eficientizare a resurselor locale”, a precizat Alin Nica.